ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Στήριξη αγροτουρισμού με τα μονοπάτια

Δημοσίευση: 11 Ιουλ 2015 8:41

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο Ε)

Του Νίκου Γουργιώτη

Πραγματοποιήθηκε προ ημερών στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα», η πρώτη σύσκεψη φορέων, που οργάνωσε το νεοσυσταθέν Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Αγιάς, με σκοπό να ενημερωθούν οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και των συλλόγων της περιοχής για τον προσανατολισμό προς τον αγροτουρισμό, τον περιπατητικό, ποδηλατικό και θεματικό τουρισμό.

Στην ουσιαστική και εξαιρετικά εποικοδομητική αυτή σύσκεψη μίλησε ο δημοτικός σύμβουλος Σουλιώτης Θεόδωρος, ο οποίος εξήγησε στους παρευρεθέντες ότι η περιοχή είναι ιδανική για περιπατητικό, ποδηλατικό τουρισμό και απαιτείται η συνδρομή όλων για να ενισχυθεί και να εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν με νέες διαδρομές.

Τον λόγο πήρε, επίσης, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στη δύσκολη στιγμή του άγνωστου και του αβέβαιου που περνάει ο ελληνικός λαός, τόνισε πως η αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με άλλες δομές, όπως αυτές των Τοπικών Συμβουλίων και των τοπικών συλλόγων, καλούνται να αναδείξουν, να διαφυλάξουν τον φυσικό πλούτο της περιοχής, αλλά και να παίξουν ρόλο φορέα κοινωνικής συνοχής.

Ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου του Δικτύου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ολύμπου – Κισσάβου Νίκου Ντάγκα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, τόνισε πως παρόλη την έλλειψη χρημάτων και την ανυπαρξία της περιοχής στο τουριστικό χάρτη, χρειάζεται οργάνωση και δράση για την ανάπτυξη του τουρισμού και την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Ανατολής, Σκλήθρου, Μεγαλοβρύσου και Μεταξοχωρίου, αντίστοιχα Καραφέριας Αχιλλέας, Κατσιμαντός Βάιος, Λάμπρου Ευάγγελος και Πατσιαβούρας Γιάννης, αλλά και πρόεδροι συλλόγων, όπως οι Χατζοπούλου Αντωνία, Γουργιώτης Γιώργος, Γαλάνης Λάμπρος, Κανδυλάρης Γιώργος και Ευθυμίου Βασίλης.

Μετά από τρεις ώρες διαλόγου και προτάσεων, πρόεδροι συλλόγων και κοινοτήτων δεσμεύτηκαν πως θα αναλάβουν, στηριζόμενοι στον εθελοντισμό των κατοίκων, να αποτελέσουν τα μονοπάτια του Κισσάβου και του Μαυροβουνίου σημαία για την ανάπτυξη του αγροτουρισμού στον Δήμο Αγιάς.

Όλοι συμφώνησαν πως ήταν επιβεβλημένη η πρωτοβουλία για τη σύσταση του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Αγιάς, το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 8 π.μ. ως τις 2:45 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στη «Χρυσαλλίδα» με τηλέφωνο επικοινωνίας και φαξ το 24940-24517, email: info@dimosagias.gr και υπεύθυνη αυτού την κ. Καρανίκα Σοφία.

Η επόμενη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Τρίτη 14 Ιουλίου, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass