Στο επίκεντρο το υπαρξιακό ζήτημα του θανάτου

* Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΕΒ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΝΕΩΝ, ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

Δημοσίευση: 27 Νοε 2018 16:25

Στη συνάντηση του Κύκλου φοιτητών και νέων επιστημόνων της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου παρευρέθηκε και μίλησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, το βράδυ του Σαββάτου στην «Κατακόμβη» του Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης «ήταν μία ωραία ευκαιρία ο νέος ποιμενάρχης να βρεθεί κοντά στους νέους, να συνομιλήσει μαζί τους σε έναν ανοιχτό διάλογο, να απαντήσει σε ερωτήματά τους και να ευλογήσει μια προσπάθεια που έχουν αγκαλιάσει οι νέοι τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για το μεγάλο υπαρξιακό ζήτημα του θανάτου. Τόνισε στους νέους ότι για την πίστη ο θάνατος είναι πρόβλημα όταν γίνεται πνευματικός, όταν δηλαδή η ψυχή δεν αγαπά τον Θεό, δεν μετανοεί για τις αμαρτίες της ύπαρξης, όταν δεν εμπιστεύεται τον Θεό ώστε ο θάνατος που είναι απόρροια της αμαρτίας να γίνει Πάσχα, πέρασμα δηλαδή στην αιωνιότητα και την κοινωνία με τον Χριστό. Ο άνθρωπος σήμερα είτε φοβάται τον θάνατο είτε προσποιείται ότι δεν θα του συμβεί, με αποτέλεσμα να στερείται του εκκλησιαστικού τρόπου αντιμετώπισής του, ο οποίος συνδέεται με την πίστη στον Χριστό και την Ανάσταση.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης απάντησε σε πολλά ερωτήματα για τη μετά θάνατον κατάσταση και ζωή, για τον κόσμο των αγγέλων, αλλά και την ελπίδα που η πίστη δίνει.

Ο κ. Ιερώνυμος, με αμεσότητα και αγάπη, ευλόγησε τους νέους και τους ζήτησε να έχουν ζωντανή σχέση με την Εκκλησία και τη ζωή της».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass