* ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «POMBIDOU 2018» * ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΞΑΝΘΟΣ

«Πετάει» για Νορβηγία το «Εργαστήρι Ζωής»

Δημοσίευση: 22 Νοε 2018 22:20

Στην τελική ευθεία για την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού βραβείου πρόληψης «POMBIDOU 2018» του Συμβουλίου της Ευρώπης, βρίσκεται το «Εργαστήριο Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας «Ορφέας» του ΟΚΑΝΑ, καθώς προκρίθηκε η υποψηφιότητά του στην τελική φάση του διαγωνισμού, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.


Η τελετή βράβευσης, κατά την οποία θα ανακοινωθεί η καλύτερη δράση φορέα πρόληψης των εξαρτήσεων σε όλη την Ευρώπη, και θα κατακτήσει το πρώτο βραβείο, θα πραγματοποιηθεί στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας, στις 26-28 Νοεμβρίου, όπου θα παρευρεθεί λαρισινή αποστολή με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, συνοδευόμενο από την πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης κ. Ευαγγελία Λιακούλη και στελέχη του Κέντρου «Ορφέας».
«Ευελπιστώ να γυρίσουμε με το βραβείο…» ευχήθηκε ο περιφερειάρχης κ. Κ. Αγοραστός, κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης, ενώ ακόμη ότι: «Μας απασχολούσε η πρόληψη των εξαρτήσεων και νιώθαμε ότι κάτι έλειπε, υπήρχαν κενά που έπρεπε να καλυφθούν ώστε να γίνει ένα αποτελεσματικό έργο. Με στρατηγική, σχέδιο και με πυξίδα τον άνθρωπο δημιουργήσαμε ένα πρότυπο Κέντρο Πρόληψης. Το πιστέψαμε όλοι οι φορείς που εμπλεκόμαστε σε αυτό και δώσαμε όλοι μαζί καρδιά και ψυχή. Το ότι σήμερα ανταγωνίζεται αντίστοιχες δομές σε όλη την Ευρώπη, δεν είναι τυχαίο».
Με την ίδια ελπίδα, να αποκτήσει η Λάρισα το πανευρωπαϊκό βραβείο και η πρόεδρος του Κέντρου Πρόληψης κ. Ευαγγελία Λιακούλη ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ο φορέας μας, το Κέντρο Πρόληψης Λάρισας ΟΚΑΝΑ, με γερές και στέρεες βάσεις από το παρελθόν, αξιοποίησε τις νέες ιδέες και έκανε ένα σημαντικό άλμα εξωστρέφειας, τολμώντας να πρωτοπορήσει δημιουργικά, με πολλές, αξιόλογες καθημερινές δράσεις και αιχμή δόρατος το Εργαστήρι μας, που συνεχώς εξελίσσεται, μεγαλώνει, ανανεώνεται, αποκαλύπτεται και απογειώνει τη δημιουργία.
Σήμερα, που συζητάμε για αυτό, περισσεύει η χαρά και η συγκίνηση και ας μου επιτραπεί, ειδικά σήμερα και ειδικά αυτή τη στιγμή, να εκφράσω την ιδιαίτερη προσωπική μου συγκίνηση, καθώς το «Εργαστήρι» ήταν ένα προσωπικό όραμα, που έγινε στην πορεία ένα συλλογικό στοίχημα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο δώρο στη ζωή , από το να βλέπεις όσα εμπνεύστηκες και αγάπησες, να ξεπερνούν δυσκολίες, να προχωρούν και να προκόβουν, με πολλούς και ανάμεσα πλέον σε τόσο πολλούς …
Το «Εργαστήρι Ζωής», είναι ένα εργαστήρι πρόληψης και ανάπτυξης, μια πρωτοποριακή και καινοτόμο δράση, που αφορά στον γενικό πληθυσμό, απευθύνεται σε παιδιά, έφηβους και ενήλικες και στοχεύει στην πρόληψη των εξαρτήσεων και των εξαρτητικών συμπεριφορών, μέσα από βιωματική δραστηριότητα και είναι αποτέλεσμα της σύμπραξης του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που χρηματοδοτεί τη λειτουργία του με προγραμματική σύμβαση, μετά από ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με προσωπική εισήγηση του κ. περιφερειάρχη.
Η πρωτοπορία του συγκεκριμένου έργου συνίσταται στο γεγονός ότι μέσα από τα αντικείμενα του Εργαστηρίου, διοχετεύονται στοχευμένα μηνύματα πρόληψης κατά των εξαρτήσεων και των σύγχρονων φαινομένων βίας (επιθετικότητα, ξενοφοβία, ρατσισμός κλπ) , με ειδικούς εκπαιδευτές και επιστημονική εποπτεία τους από τα στελέχη ψυχικής υγείας του Κέντρου μας».
Κατά τη συνέντευξη Τύπου, στον στόχο του βραβείου αναφέρθηκε επίσης ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου κ. Δημ. Γεωργάκης, ενώ παρευρέθηκαν ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. αντιδήμαρχος Δημ . Δεληγιάννης, το μέλος και περιφερειακός σύμβουλος κ. Βασ. Πινακάς και στελέχη του Κέντρου.

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Η αποστολή στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας για τους τελικούς με επικεφαλής τον υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, αποτελείται από εντεταλμένη αντιπροσωπεία του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εξωτερικών, τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας και πρόεδρο της ΕΝΠΕ κ Αγοραστό, την πρόεδρο του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κ. Ευαγγελία Λιακούλη, τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασίλη Πινακά (και μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου) και Κων/νο Μπάρδα , την επιστημονική υπεύθυνη κ. Ειρήνη Κουφάκη καθώς και τον έφηβο του Εργαστηρίου Χρήστο Παναγιωτόπουλο, που επιλέχθηκε να παρουσιάσει το έργο του «Εργαστηρίου Ζωής» στον τελικό διαγωνισμό.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με την επιστροφή της αποστολής από τη Νορβηγία, στις 29/11 στις 8 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, εκδήλωση για τα 20 χρόνια του Κέντρου Πρόληψης Λάρισας καθώς και τη συμμετοχή στον διεθνή διαγωνισμό για το Βραβείο Πρόληψης 2018. Ξεχωριστή θέση θα καταλάβουν οι βραβευθέντες για την προσφορά τους στην τοπική κοινότητα, τέσσερα ξεχωριστά σύνολα που έχουν προσφέρει στην κοινωνία, στον εθελοντισμό και στον πολιτισμό. Στην εκδήλωσή θα παρευρεθεί ο υπουργός Υγείας κ. Ξανθός και ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ κ. Καφετζόπουλος, ενώ αναμένεται η θετική ανταπόκριση και άλλων σημαντικών παραγόντων.
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass