Ο ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ ΖΗΤΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ξεκάθαρη θέση για το δημοψήφισμα

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 9:01

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Παρέμβαση με αίτηση στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Ρούλα Σουρλατζή – Ζαχαράκη κάνει ο επικεφαλής της παράταξης «Δράση Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης αναφερόμενος στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου με το οποίο θα πρέπει να πάρουν θέση οι Έλληνες πολίτες.

Δημοψήφισμα στο οποίο, λέγει ο κ. Ροντούλης, καλούνται να πάρουν θέση οι Έλληνες στην παραμονή ή μη της χώρας στο ευρώ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην επιστολή του ο κ. Ροντούλής σημειώνει επίσης ότι ενώπιον του διλήμματος αυτού το οποίο θεωρεί κομβικής σημασίας για τον κοινωνικό, οικονομικό, γεωπολιτικό προσανατολισμό της χώρας η Τ.Α. δεν μπορεί να είναι σιωπηλή.

Ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» σημειώνει επίσης ότι: «Αντιθέτως η Τ.Α., την ώρα που διακυβεύονται ύψιστα και ζωτικά συμφέροντα των δημοτών, αλλά και της ίδιας ως κοινωνικό –πολιτικού θεσμού και βάθρου της Δημοκρατίας, πρέπει να πάρει ξεκάθαρη θέση και να δώσει τα εναύσματα ενός γόνιμου προβληματισμού επί του διλήμματος του επερχόμενου δημοψηφίσματος στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών. Εξάλλου, βάσει της κείμενης νομοθεσίας περί δημοψηφισμάτων συγκροτούνται επιτροπές υποστήριξης της μιας ή της άλλης επιλογής που καλείται με το δημοψήφισμα να πάρει ο πολίτης στις όποιες επιτροπές δύνανται να ενταχθούν και οι Δήμοι, μετά από αποφάσεις των οικείων δημοτικών συμβουλίων, ως συλλογικοί φορείς διατύπωσης γνώμης».

Και ο κ. Ροντούλης καταλήγει: "Τούτων δοθέντων η «Δράση Πολιτών» αιτείται έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου με θέμα: 1 Ψήφισμα για την παραμονή ή μη της Ελλάδας στην Ευρώπη και 2, Απόφαση για τη συμμετοχή του Δήμου Τυρνάβου στην Επιτροπή Υποστήριξης του ΝΑΙ ή του ΟΧΙ".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass