Συζήτηση για θέματα της Νέας Σμύρνης

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΡΟΜΑ

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2018 15:52

Με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στην περιοχή της Νέας Σμύρνης για θέματα σχολικής διαρροής και ζητήματα διατάραξης κοινής ησυχίας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη, ανοιχτή συζήτηση με την αθρόα συμμετοχή των κατοίκων Ρομά της περιοχής, με πρωτοβουλία των κατοίκων και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων στον χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου.

Στη συνάντηση μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημ. Δεληγιάννης, ο υποδιευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας Ιωάν. Σκριάπας, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σωτ. Βούλγαρης, ο διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας κ. Ντούμος, οι διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων της περιοχής κ. Σίμος και κ. Βλάνδος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνιολόγων Λάρισας κ. Πουτσιάκας, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρόνοιας κ. Ζιώγα, η προϊσταμένη των ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιαννίκη και ο διαμεσολαβητής του Κέντρου Κοινότητας και πρόεδρος του Μορφωτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου ‘Η Πρόοδος’ Νίκος Παϊτέρης. Συντονίστρια της συζήτησης ήταν η υπεύθυνη του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά κ. Μπουκόρου.

Όπως σημειώνεται από τον Δήμο Λαρισαίων «οι κάτοικοι της κοινότητας Ρομά της περιοχής είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους, αλλά και τους φόβους τους για το μέλλον και κυρίως για το μέλλον των παιδιών τους.

Η ανεργία αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της κοινότητας Ρομά, όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης καθώς επίσης η σχολική διαρροή και ο αναλφαβητισμός».

Ο κ. Δεληγιάννης αναφέρθηκε εκτενώς στη λειτουργία, πρώτη φορά στη χώρα, Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας σε περιοχή Ρομά, τονίζοντας «τις προοπτικές που ανοίγονται με στόχο τόσο την εξάλειψη του αναλφαβητισμού όσο και την ισότιμη διεκδίκηση θέσεων στην αγορά εργασίας». Το σύνολο των παρευρισκόμενων στη συνάντηση εκπαιδευτικών φορέων, επισήμαναν πως ο τίτλος του απολυτηρίου Γυμνασίου είναι πλέον υποχρεωτικός για την πρόσβαση στην αγορά εργασίας και τόνισαν τη σημασία που θα είχαν οι ενέργειες αυτές στη διαμόρφωση μιας νέας κουλτούρας και την αξία της εκπαίδευσης.

Θέματα όπως η αστυνόμευση και η καθαριότητα της περιοχής συζητήθηκαν επίσης, δόθηκαν κάποιες πρώτες απαντήσεις αλλά και λύσεις, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη ανοιχτή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ φορέων και κοινότητας Ρομά, εγκαινιάζοντας με επιτυχία την έναρξη ενός κύκλου συζητήσεων με τη συμμετοχή των ενδιαφερόμενων μερών. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass