×

Ειδοποίηση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: media/k2/galleries/204434

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΕ ΜΙΛΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε»

Aδωνις: Όχι στη ΝΔ με το ζόρι… Μίχαλος: Ανήκω στη ΝΔ

Μίχαλος: Εγώ ανήκω στη ΝΔ…

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 22:10

Ο ένας (αντιπρόεδρος, Άδωνις Γεωργιάδης) εξηγεί πως στη Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να είναι κάποιος με το ζόρι.

Ο έτερος (πρόεδρος Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Μίχαλος) υποστηρίζει πως ανήκει στη Ν.Δ. ρίχνοντας βέλη προς τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής του κόμματος, Λευτέρη Αυγενάκη από την οποία διεγράφη…

Στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα εγκαίνια της Μονάδας «Βιοαέριο Τεμπών» στην Ελιά Γόννων, βρέθηκαν Άδωνις Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Μίχαλος και μίλησαν στην «Ε» για την πρόσφατη διαγραφή του τελευταίου, το Μακεδονικό, την έξοδο από τα μνημόνια αλλά και τις εκλογές. Σε θέματα δηλαδή για τα οποία έχουν εκφράσει εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

«Ήρθα από την Αθήνα ειδικά για τα εγκαίνια του φίλου μου Γιάννη Καντώνια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. «Χαίρομαι που σε τέτοια χρόνια υπάρχουν επιχειρηματίες που κάνουν επενδύσεις σε κάτι που αξίζει», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της Μακεδονίας εμφανίστηκε σίγουρος πως «μέχρι να τελειώσει ο κ. Τσίπρας από πρωθυπουργός όλοι θα ξέρουν πως θα είναι αυτός που έδωσε τη Μακεδονία. Την εικόνα του κ. Ζάεφ να μιλάει για Έλληνες και Μακεδόνες, του κ. Τσίπρα δίπλα να γελάει και τις καμπάνες να χτυπούνε πένθιμα κανένας Έλληνας δεν πρόκειται να ξεχάσει».

Ως «παραμύθι» χαρακτήρισε την «καθαρή» έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο: «Δεν υπάρχει έξοδος. Υπάρχει μόνο η απόφαση των ξένων να σταματήσουν να μας δίνουν φτηνά λεφτά, οπότε αναγκαστικά πρέπει να βγούμε στις αγορές» κάτι που δεν βλέπει για φέτος.

Για τη διαγραφή του κ. Μίχαλου εξέφρασε αρχικά την εκτίμησή του για το πρόσωπό του. «Όμως πολιτικά έχει αποφασίσει να είναι απέναντι στη ΝΔ. Δεν μπορεί να είσαι μέσα στη ΝΔ και συνεχώς να έχεις ανάποδες θέσεις. Κάτι δεν πάει καλά. Όταν η ΝΔ έχει πάρει θέση πως χρειαζόμαστε εκλογές, αυτός λέει «όχι», όταν λέμε πως δεν υπάρχει καθαρή έξοδος, ο κ. Μίχαλος λέει πως υπάρχει. Όταν λέμε κάτι για τη συμφωνία του Eurogroup και για τη συμφωνία στα Σκόπια πάλι λέει τα αντίθετα. Ε, δεν γίνονται γάμοι με το ζόρι. Αν κάποιος δεν θέλει να είναι στη ΝΔ, δεν είναι» ολοκλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΝΔkontra 2

Λίγα μέτρα πιο δίπλα ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Μίχαλος σχολίαζε για τη νέα επιχειρηματική κίνηση πως «δείχνει τον δρόμο για το μέλλον. Αυτό είναι το μονοπάτι της αναπτυξιακής πορείας για τη χώρα και αυτό ακριβώς πρέπει να ακολουθήσει η επιχειρηματική κοινότητα. Καινοτομία και παραγωγή».

Αναφερόμενος στο Μακεδονικό, ισχυρίστηκε πως «είναι ένα θέμα που πρέπει να βρει λύση επωφελή και για τις δύο πλευρές. Το κομμάτι που με αφορά στο θέμα της χρήσης των εμπορικών σημάτων έχω αποσαφηνίσει πως θα υπάρχει όρος Μακεδονία μόνο για τα ελληνικά προϊόντα. Σε περίπτωση που η ονομασία θα είναι Βόρειος Μακεδονία και θέλουν να κάνουν χρήση εμπορικών σημάτων θα το κάνουν μόνο με αυτήν την ονομασία.

Εγώ ήμουν, είμαι και θα είμαι θιασώτης της ονομασίας Σλαβομακεδονία».

Σχετικά με την έξοδο από τα μνημόνια ανέφερε πως «επιτέλους μετά από 9 χρόνια μνημονίων βγαίνουμε από το πρόγραμμα προσαρμογής. Είναι θετικό για να δούμε και τις δικές μας αντοχές» κάνοντας λόγο όμως για ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις και συνεργασία.

Φυσικά στάθηκε και στο θέμα της διαγραφής του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν αλλάζει η ζωή μου από τη διαγραφή από την πολιτική επιτροπή, ένα όργανο στο οποίο, βάσει του καταστατικού της ΝΔ, οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τομέων μετέχουν εξ οφίτσιο» ξεκαθαρίζοντας πως δεν είχε ποτέ ενεργό ρόλο.

«Αυτό που με λυπεί ιδιαίτερα είναι πως εμπαθείς άνθρωποι, νέοι πολιτικοί που δεν θα έπρεπε να είναι στην πολιτική δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν και πώς πρέπει να λειτουργούν οι θεσμοί στη χώρα» αναφερόμενος στον κ. Αυγενάκη και τον ρόλο του Επιμελητηρίου.

«Είμαι επίσης αντίθετος με τις πρόωρες εκλογές που είναι πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου καθώς φέρνουν αστάθεια. Η αγορά χρειάζεται πολιτική σταθερότητα».

Για να προσθέσει εν κατακλείδι: «Ήμουν, είμαι και θα είμαι επιμελητηριακός. Από το 2006 υπάρχουν σενάρια για μένα ως υποψήφιο βουλευτή, ευρωβουλευτή, δήμαρχο, υπουργό διαφόρων κυβερνήσεων. Σε καμία περίπτωση δεν έχουν επαληθευτεί και για άλλη μια φορά θα διαψευστούν. Τώρα με φέρνουν υποψήφιο για τη δημιουργία νέου κόμματος. Εγώ ανήκω στη ΝΔ, είμαι εκπρόσωπος της κοινωνικής δεξιάς και θα παραμείνω σε αυτά τα πιστεύω. Τώρα, αν κάποιοι πρόσκαιροι ένοικοι της ΝΔ έχουν άλλες απόψεις, αυτό είναι δικό τους πρόβλημα» ολοκλήρωσε ο κ. Μίχαλος.

Του Κώστα Γκιάστα

Gallery άρθρου

{gallery}204434{/gallery}
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass