«Τρικλοποδιά ΤΕΕ για τα πεζοδρόμια»

«Η ΝΑΡΚΟΘΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ», ΔΗΛΩΣΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ. ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ. ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2018 20:37

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγής, στη μνήμη του μητροπολίτη Λάρισας μακαριστού Ιγνατίου, ξεκίνησε χθες το απόγευμα η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας με τους επικεφαλής των παρατάξεων να κάνουν αναφορές στο έργο του κυρού Ιγνατίου και να

υπογραμμίζουν πως «η Λάρισα πενθεί».
«Χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο» τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να σημειώνει «τη μεγάλη απώλεια για την πόλη» ενός «υπέροχου ανθρώπου κι ενός φωτισμένου ιεράρχη».
«Πενθεί η Λάρισα, αλλά και η ορθοδοξία», πρόσθεσε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου. Εκτενή αναφορά «στην 20ετή συνεργασία του Δήμου και της Μητρόπολης», «όταν τα πάθη ήταν ακόμη οξυμένα» έκανε ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης μεταφέροντας τα συλλυπητήρια της παράταξης. Για να θυμίσει, μεταξύ άλλων, πως «υπήρξαμε η πρώτη δημοτική αρχή που στις 22 Δεκεμβρίου 1998 καλέσαμε τον Ιγνάτιο στην ορκωμοσία στο ΔΩΛ και έτσι καθιερώθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας», επί της ουσίας «νομιμοποιώντας» την παρουσία του μητροπολίτη στη Λάρισα.
«Το μεγαλύτερο έργο του ήταν ότι ένωσε τους διχασμένους θρησκευτικά πολίτες σηκώνοντας ο ίδιος τον βαρύ σταυρό του μαρτυρίου», τόνισε ο επικεφαλής παράταξης Εκτ. Νασιώκας, ενώ «τον σεμνό και μειλίχιο λόγο του Ιγνατίου με τον οποίο ένωσε τη Λάρισα» σημείωσε και ο επικεφαλής παράταξης Ντίνος Διαμάντος. Με τους δημοτικούς συμβούλους να αποφασίζουν την έκδοση ψηφίσματος.
ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης και με αφορμή το θέμα της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Θεσσαλίας ο κ. Καλογιάννης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγκαλέσει σύσκεψη με τη συμμετοχή φορέων του νομού, προκειμένου να διαμορφωθεί η θέση της πόλης. Το πότε ωστόσο θα γίνει η σύσκεψη θα ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση που αναμένεται να έχει – ενδεχομένως και μεθαύριο Παρασκευή – ο κ. Καλογιάννης με τον υπουργό Παιδείας, Κων. Γαβρόγλου.
Με την κ. Καραλαριώτου και τον κ. Τζανακούλη να σημειώνουν την ανάγκη έγκαιρων παρεμβάσεων, προκειμένου «η πόλη να μη βρεθεί προ τετελεσμένων».
«ΔΕΝ ΕΙΔΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ»
Ο κ. Καλογιάννης ενημέρωσε το σώμα και για έγγραφο του τοπικού ΤΕΕ που με αφορμή την ανακατασκευή πεζοδρομίων της οδού Μανδηλαρά ζητά τη «συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία» που επιβάλλει «ελεύθερη ζώνη όδευσης πεζών» «με απαραίτητο ελάχιστο πλάτος 1,5 μ.» στα πεζοδρόμια. Θέμα που δημιουργήθηκε σε σημείο της υπό ανακατασκευής οδού Μανδηλαρά όπου παρά το στενό πεζοδρόμιο, αποφασίσθηκε να μην κοπούν τα υπάρχοντα δέντρα.
«Κάθε προσπάθεια να ναρκοθετηθούν τα έργα θα μας βρει απέναντι», τόνισε ο δήμαρχος σχολιάζοντας τις εξελίξεις και διευκρινίζοντας ότι «δεν καταλογίζω πρόθεση στο ΤΕΕ». Το έγγραφο, εξήγησε, θίγει «το ελάχιστο πλάτος του 1,5 μέτρου στα πεζοδρόμια, αλλά αν αυτό τηρηθεί θα έπρεπε να “ξυρίσουμε” την πόλη. Η Λάρισα έχει στενά πεζοδρόμια, τα έργα και οι μελέτες τους έχουν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Θα δούμε ως πού θα φτάσουν το θέμα. Ειδάλλως θα φέρουμε το θέμα στο Συμβούλιο να κοπούν όλα τα δέντρα της πόλης σε αυτά τα πεζοδρόμια.
Αυτή η τακτική παίρνει άλλα χαρακτηριστικά. Όχι “τρικλοποδιές”», τόνισε ο κ. Καλογιάννης προσθέτοντας ότι «απευθύνω παράκληση όσοι θέλουν να ενημερωθούν να απευθύνονται στην Τεχνική Υπηρεσία, αλλιώς δημιουργούνται περισσότερα προβλήματα» αναφερόμενος σε παρεμβάσεις και δημοτικών συμβούλων που βρέθηκαν στη Μανδηλαρά.
Το έγγραφο του ΤΕΕ δεν είχε κοινοποιηθεί ακόμη στις παρατάξεις, οπότε το θέμα δεν συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση. Η κ. Καραλαριώτου σημείωσε ωστόσο «πως το ΤΕΕ δεν θέλει να βάλει “τρικλοποδιά” στα έργα τα οποία έγιναν βιαστικά», όπως είπε, κάνοντας ειδικότερες αναφορές στην οδό Ηπείρου.
«Αυτά είναι πταίσματα», τόνισε ο κ. Τζανακούλης καλώντας τον κ. Καλογιάννη να μην δίνει σημασία σε αυτή την κριτική για τα έργα, προσθέτοντας ότι «οι φορείς θα κάνουν τη δουλειά τους, αλλά οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν τελικά». «Δεν έχετε δει τίποτα», πρόσθεσε ο κ. Τζανακούλης. «Έχετε δει τον κ. Γεωργάκη να κόβει τις αλυσίδες με ψαλίδι;. Έχετε δει να φωνάζουν ότι θα χυθεί αίμα; Να καταφεύγουν κατά των αποφάσεων;», υπογράμμισε ο πρώην δήμαρχος κάνοντας αρκετές ακόμη αναφορές στη στάση της αντιπολίτευσης επί δικής του θητείας, για έργα που έτυχαν τελικά της αποδοχής των πολιτών.
Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο κ. Διαμάντος ζήτησε την ανάληψη πρωτοβουλιών για το θέμα των «κόκκινων δανείων», ενώ ο δημοτικός σύμβουλος Κων. Καλαμπαλίκης κατέθεσε ερώτηση για την κατάσταση της οδού Λατταμύας με αφορμή διαμαρτυρίες περιοίκων.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass