«Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων»

ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΚΛ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Δημοσίευση: 27 Ιουν 2018 16:13

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ηγεσία του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «για την αδιαφορία τους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 10 εργαζόμενοι του Υπουργείου με σύμβαση ορισμένου χρόνου, στο ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στη Μάνδρα Λάρισας και ζητά την άμεση επίλυσή τους».

Συγκεκριμένα προσθέτουν «οι 10 εργαζόμενοι, δεν έχουν έναν αυτοτελή και αξιοπρεπή χώρο δουλειάς για να μπορέσουν να εργαστούν, αφού συστεγάζονται με τη στρατιωτική διοίκηση σε ένα μικρό δωμάτιο πεπαλαιωμένου και ακατάλληλου κοντέινερ, που δεν επαρκεί ούτε για τη στρατιωτική διοίκηση.

Δεν τους έχει δοθεί από το Υπουργείο, απολύτως τίποτα σε εξοπλισμό. Είναι απλήρωτοι από τον Απρίλιο του 2018 και δεν γνωρίζουν πότε θα πληρωθούν. Δεν λαμβάνουν καμία αποζημίωση για την καθημερινή τους μετακίνηση προς και από την εργασία τους, δεν λαμβάνουν επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, ενώ άλλοι συνάδελφοί τους σε άλλες δομές το λαμβάνουν και δεν γνωρίζουν τι θα γίνουν οι συμβάσεις όταν τελειώσουν.

Το ΕΚΝΛ, ζητά να εγκατασταθεί άμεσα από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, καινούργιο και ευρύχωρο κοντέινερ-οικίσκος που θα στεγάσει τη λειτουργία των εργαζομένων σε ανθρώπινες συνθήκες και να εξοπλισθεί με όλα τα αναγκαία μέσα. Να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους. Να μετατραπούν οι συμβάσεις τους, σε αορίστου χρόνου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass