Ξεκίνησαν με χαλάζι τα καλοκαιρινά μπουρίνια

ΖΗΜΙΕΣ ΑΠΟ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:27
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Την πόλη της Λάρισας φαίνεται να είχε ως επίκεντρο η χθεσινή απογευματινή χαλαζόπτωση και σε δεύτερο βαθμό τον άξονα Τύρναβο – Αμπελώνα - Τερψιθέα, προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες. Οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν έριξαν δέντρα και ξερίζωσαν στέγες από υπόστεγα, στην περιοχή κυρίως της Τερψιθέας, όπου έσπευσαν συνεργεία της Πυροσβεστικής αλλά και της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων.

Το βράδυ, εκτός από την Τερψιθέα, σημειώθηκαν ολιγόωρες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, σε τομείς της Λάρισας και γύρω περιοχών.

Αναλυτικότερα λίγο μετά τις 6 δυνατή βροχόπτωση έπληξε την πόλη της Λάρισας, για να ακολουθήσουν ισχυροί άνεμοι και λίγα λεπτά μετά χαλαζόπτωση σε μορφή ρεβιθιού. Στα περίχωρα και ιδιαίτερα στα χωριά Άγιοι Ανάργυροι, Τερψιθέα, Ραχούλα υπάρχει ανησυχία για τις αγροτικές καλλιέργειες, κυρίως σε βαμβάκια, ντομάτα και ρεβίθι.

Το δεύτερο μέτωπο του καλοκαιρινού μπουρινιού χτύπησε την επαρχία Τυρνάβου, με έντονη χαλαζόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Οι περιοχές που χτυπήθηκαν περισσότερο είναι η περιοχή «Γκαρλάρια» μεταξύ Αμπελώνα-Γιάννουλης, ενώ στην πλατεία της Ροδιάς από τους ανέμους έσπασαν κλαδιά δέντρων. Επίσης στον δρόμο Ροδιά-Καρυά ξεριζώθηκε ένας πλάτανος και έπεσε στον δρόμο, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία.

Όσον αφορά στις αγροτικές καλλιέργειες παράγοντες του ΕΛΓΑ δεν είχαν ενημερωθεί μέχρι χθες βράδυ για τυχόν ζημιές, αλλά κάποιοι αγρότες θεωρούν σίγουρη την απώλεια παραγωγής σε αμπέλια και αχλάδια.

Γ.Ρ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass