«Κόβονται» δρομολόγια τρένων Λάρισας - Βόλου

*ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΩΙΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΒΡΑΔΙΝΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ *ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:20

Από σήμερα το πρωί και μέχρι νεωτέρας με απόφαση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ τα δύο πρώτα πρωινά και τα δύο τελευταία βραδινά δρομολόγια απλών τρένων στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισας – Βόλου, από και προς τις δύο κατευθύνσεις, σταματούν. Η εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών μεταφορών χωρίς να δίνει εξήγηση για τον λόγο που το κάνει, ούτε σε τοπικό επίπεδο αλλά ούτε σε κεντρικό επίπεδο, μετά από ερώτηση της «Ε», πήρε μια απόφαση που προκαλεί αντιδράσεις τόσο σε απλούς πολίτες όσο και σε συλλόγους.

Πιο αναλυτικά:

Τα δρομολόγια που κόβονται είναι τέσσερα. Δύο, από και προς κάθε κατεύθυνση, πρωινά και άλλα τόσα βραδινά. Από τη Λάρισα προς τον Βόλο δεν θα εκτελούνται πλέον τα δρομολόγια στις 4.37 το πρωί και στις 10.30 το βράδυ. Από τον Βόλο προς τη Λάρισα δεν θα εκτελούνται τα δρομολόγια των 5.30 το πρωί και 11.25 το βράδυ.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων Λαρισαίων Σιδηροδρομικών «Ο Άγιος Φίλιππος» κ. Γιάννης Πολυμέρου που είπε μεταξύ άλλων ότι: «Αντί να πάμε προς τα μπροστά κάνουμε βήματα προς τα πίσω. Το γεγονός ότι κόβονται δρομολόγια δεν νομίζω να ευνοεί κανέναν πολίτη που κάνει τα συγκεκριμένα δρομολόγια καθημερινά. Έτσι εκτιμώ πως απαξιώνεται ο σιδηρόδρομος» καταλήγει.

«Κάνω τέσσερα χρόνια τη διαδρομή αυτή», εξηγεί στην «Ε» πολίτης που ζει στον Βόλο και εργάζεται στη Λάρισα. «Σε όλα αυτά τα χρόνια θεωρείται κάτι παραπάνω από σπάνιο να φεύγει το τρένο στην ώρα του. Οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες και πολύ συχνές. Το γεγονός τώρα πως κόβονται κάποια δρομολόγια θα επιβαρύνει τους πολίτες σαν κι εμένα καθώς θα αναγκαστούν να πάρουν άλλο μέσο» συμπληρώνει.

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση αυτή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας που μεταξύ άλλων τονίζει: «Συνεχίζεται η ολέθρια απαξίωση του θεσσαλικού σιδηρόδρομου» και «συγχρόνως συνεχίζεται και η αδιαφορία όπως και η ολιγωρία των κυβερνητικών στελεχών. Τα τελευταία χρόνια, τόσο η Δυτική Θεσσαλία, όπως και το δίκτυο της γραμμής Λάρισας - Βόλου υφίστανται τις συνέπειες της διαρκούς υποβάθμισης και απαξίωσης του σιδηρόδρομου, ο οποίος για τις περιοχές αποτελούσε και αποτελεί ένα σημαντικό μέσο μετακίνησης πολιτών και προϊόντων».

Συνεχίζοντας σχολιάζει πως «κάποιοι πίστευαν πως με την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα υπήρχε θετική εξέλιξη για την περιοχή της Θεσσαλίας όμως η διοίκησή της αποφάσισε να καταργήσει τα δρομολόγια. Αυτό φέρνει σε πλήρη εγκατάλειψη και απομόνωση σιδηροδρομικά τη Μαγνησία, αδιαφορώντας για τους εκατοντάδες επιβάτες που χρησιμοποιούν το τρένο για τη μετακίνησή τους.

ΤΙ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ

Πλέον απομένουν από 10 δρομολόγια από Λάρισα για Βόλο και άλλα τόσα αντίστροφα. Τα 7 εξ αυτών είναι με αμαξοστοιχία ενώ τα 3 εκτελούνται με λεωφορεία (οδικώς). Από Λάρισα οι ώρες είναι οι εξής: 6.37, 8.37, 9.50 (λεωφ.), 11.30, 12.30 (λεωφ.), 14.30, 15.20 (λεωφ.), 16.30, 18.30, 20.18. Από τον Βόλο για τη Λάρισα τα δρομολόγια είναι: 7.30, 8.30 (λεωφ.), 10.25, 11.20 (λεωφ.), 12.25, 13.40 (λεωφ.), 15.25, 17.25, 19.25 και 21.25.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass