Οικογενειακή ποδηλατάδα με «4x4»

Τετράτροχα ποδήλατα, ιδανικά για βόλτες στο ευρύτερο κέντρο της πόλης

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2018 22:09

Επίπεδη πόλη είμαστε. Δρόμους ήπιας κυκλοφορίας θέλουμε να φτιάξουμε. Πεζόδρομους έχουμε. Αξιοθέατα αναδεικνύουμε.


Αυτά έβαλε κάτω ένας Λαρισαίος και είπε να εξετάσει επιχειρηματικά το… επί τροχών ζήτημα. Παίρνει την απόφαση και συνεννοείται με μια εταιρεία στην Ελλάδα, η ελληνική εταιρεία τα παραγγέλνει από μια άλλη εταιρεία στην Αυστρία, η αυστριακή εταιρεία ειδοποιεί μια άλλη εταιρεία στην Κίνα να τα κατασκευάσει και αφού ολοκληρώνεται ο απαραίτητος κύκλος της παγκοσμιοποίησης, μια συστάδα οικογενειακών ποδηλάτων φρέναραν και σταμάτησαν στην πόλη.
«Τα τελευταία χρόνια έβλεπα μια μεγάλη αύξηση ποδηλάτων σε μικρούς και μεγάλους. Ποτέ δεν θυμάμαι την πόλη να έχει τόσα ποδηλατάδικα σε κάθε δρόμο. Ποτέ δεν θυμάμαι τους ανθρώπους κάθε μέρα να τα χρησιμοποιούν με αυτόν τον ρυθμό» λέει ο Βασίλης Μαϊμάρης καθώς βγάζει ένα – ένα τα ποδήλατα για να μας τα δείξει.
Έχοντας λοιπόν εμπειρίες από διάφορες επιχειρηματικές δράσεις έκανε την ιδέα του πράξη. «Έβλεπα πως το έχουν ήδη ξεκινήσει πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος, η Καστοριά με τους τουρίστες και τους ντόπιους να τα χρησιμοποιούν και να απολαμβάνουν τη βόλτα. Να κάνουν βόλτες στις παραλίες που φαίνονται απολαυστικές».
Μα η Λάρισα δεν «βρέχεται» όπως τα παραπάνω παραδείγματα που μας ανέφερε «Δεν έχει σημασία. Η Λάρισα δείχνει πως έχει τάσεις ανάπτυξης πολιτιστικής με όλα αυτά που γίνονται το τελευταίο διάστημα και θα γίνει πόλη ιδανική για ποδήλατο και βόλτα. Ε, λοιπόν σκέφτηκα πως μπορεί να συνδυαστεί αυτή η τάση για ποδηλατάδα με διασκέδαση. Γιατί να μην κάνουν μια βόλτα όλοι μαζί μια οικογένεια;» αναρωτιέται.
Όσον αφορά τώρα στα τεχνικά χαρακτηριστικά, υπάρχουν τα απλά ποδήλατα που έχουν δύο θέσεις ποδηλατών και δύο παιδικά καθίσματα, μπροστά όμως υπάρχουν και τα διπλά που έχουν τέσσερις θέσεις για ποδηλάτες και άλλα δύο πάλι καθίσματα μπροστά. Με ζώνη και τιμονάκια, έτσι; Έχουν φρένο και χειρόφρενο, σκέπαστρο για τον ήλιο και φυσικά το απαραίτητο κουδουνάκι.
Αν μιλήσουμε τώρα για το κόστος, αυτό ποικίλει, ανάλογα με την ώρα και το είδος ποδηλάτου που κάποιος θα επιλέξει. Αν για παράδειγμα πάρεις το μικρό για μισή ώρα θα πληρώσεις 5 ευρώ, αν πάρεις το μεγάλο για μία ώρα θα πληρώσεις 12.
Προσοχή όμως υπάρχουν και κανόνες. Δεν πρέπει να πάτε ούτε πολύ αργά, μα ούτε και πολύ γρήγορα. Δεν μπορείτε να οδηγείτε μεθυσμένοι και σε καμία περίπτωση με κακή διάθεση…
Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass