«Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας»

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Ιουν 2018 11:38
Η καλή οργάνωση (χάρτες πλατείας) πριν την μεγάλη συγκέντρωση Η καλή οργάνωση (χάρτες πλατείας) πριν την μεγάλη συγκέντρωση

Διατρανώνοντας την αντίθεσή τους «στον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας», δεκάδες σύλλογοι μεταξύ των οποίων χριστιανικοί σύνδεσμοι, ενώσεις αποστράτων, φορείς εργαζομένων, συνταξιούχων και επαγγελματιών με επικεφαλής τη Μητρόπολη Λάρισας διοργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 7.30 σήμερα το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Το συλλαλητήριο της Λάρισας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας αποτελεί ένα από τα συλλαλητήρια που διοργανώνονται σήμερα σε αρκετές πόλεις της Βορ. Ελλάδας. Στη Θεσσαλία συλλαλητήριο διοργανώνεται σήμερα επίσης και στον Βόλο ενώ κάτοικοι των Τρικάλων και της Καρδίτσας αναμένεται να μετάσχουν στο συλλαλητήριο της Λάρισας.

Η Συντονιστική Επιτροπή φορέων της Λάρισας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην αποψινή συγκέντρωση διευκρινίζοντας ότι «επιδίωξή μας δεν είναι να πείσουμε τον λαό ή τους άρχοντες του τόπου για το δίκαιο του συλλαλητηρίου, αναφορικά με την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και σε όλο τον πολιτικό κόσμο ότι ο λαός δεν ξεχνά το θέμα αυτό».

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Σύμφωνα με τη Συντονιστική Επιτροπή, ομιλητές στο συλλαλητήριο θα είναι ο αρχιμανδρίτης π. Νικόδημος Γαλιάτσος ο οποίος θα αναγνώσει μήνυμα του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. Ιγνατίου, ο Κώστας Καραΐσκος, μαθηματικός από την Κομοτηνή, διευθυντής εντύπου «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», πρωτεργάτης του κινήματος «Προξενείο ΣΤΟΠ», ο Δημήτριος Νατσιός, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, συγγραφέας και δάσκαλος στο Κιλκίς, και ο πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής. Διευκρινίζεται ότι στο συλλαλητήριο δεν θα υπάρξουν χαιρετισμοί.

Συμμετέχοντες φορείς με ανακοινώσεις τους καλούνε τους πολίτες μας «να δώσουν το δυναμικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο αυτό, ώστε όλοι μαζί να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας, διατρανώνοντας την έντονη αντίθεσή μας στον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος των Σκοπίων και διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι: Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας! Δεν εκχωρούμε την ιστορία και τον πολιτισμό του έθνους μας! Δεν διακινδυνεύουμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας! Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελλάδα! Όλοι στο συλλαλητήριο! Να μην λείψει κανείς!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ

Να σημειωθεί τέλος ότι από τις 6.30 σήμερα το απόγευμα μέχρι και τη λήξη του συλλαλητηρίου θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της ΕΛ.ΑΣ. που αφορούν στην εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων στους γύρω δρόμους της Κεντρικής πλατείας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass