Πρόκληση το επιχείρημα της «καθαρής εξόδου»

ΔΗΛΩΣΕ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ. ΜΑΝ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δημοσίευση: 01 Ιουν 2018 22:00 | Τελευταία ενημέρωση: 02 Ιουν 2018 7:37

Παρουσία βουλευτών νυν και πρώην, στελεχών κομμάτων κεντροαριστεράς, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και δεκάδων απλών υποστηρικτών πραγματοποιήθηκε χθες στη Λάρισα, η πρώτη ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση του Κινήματος Αλλαγής, παρουσία του γραμματέα του, κ. Μανώλη Χριστοδουλάκη, που ενθουσιάστηκε από το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών καθώς γέμισαν την αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος».

«Αυτή η γεμάτη αίθουσα είναι το καλύτερο στίγμα για μια νέα αρχή» είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως ο λόγος της παρουσίας του στη Λάρισα είναι πως κάνουν πράξη το μήνυμα για άνοιγμα στην κοινωνία.

«Δίνουμε τη βάση πλέον στις τοπικές κοινωνίες για να μιλήσουμε για την ουσία των προβλημάτων της κοινωνίας μας. Να μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να στήσουμε τη χώρα στα πόδια της με ένα εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, το οποίο θα δίνει λύσεις απέναντι σε μια λογική ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ καθώς εφαρμόζουν σκληρή πολιτική μνημονίων. Όμως θα είναι απέναντι και σε μια αντιπολίτευση που δεν δίνει κανένα μήνυμα που να αποτελεί αξιόπιστη πρόταση για τον ελληνικό λαό».

Ο κ. Χριστοδουλάκης αναφέρθηκε και στο ζήτημα της εξόδου από τα μνημόνια και σχολίασε το αν και πόσο καθαρή θα είναι μια τέτοια. Είπε συγκεκριμένα πως «είναι προκλητικό να μιλάει για καθαρή έξοδο μια κυβέρνηση η οποία έχει ψηφίσει μια περικοπή συντάξεων από 1/1/2019 μέχρι και 18% και με τον κ. Πετρόπουλο από την κυβέρνηση να το επιβεβαιώνει. Είναι προκλητικό να μιλάνε για καθαρή έξοδο εκείνοι που έχουν συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 3.5%, και έχουν ήδη δεσμεύσει την περιουσία για τα επόμενα 99 χρόνια μέσω του υπερταμείου και όταν ο ίδιος ο κ. Τσακαλώτος δηλώνει πως τη χώρα την περιμένει σκληρή εποπτεία μετά τον Αύγουστο.

Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση ακριβώς και μόνο για το μικροκομματικό της όφελος να δεσμεύσει τη χώρα με νέα αχρείαστα μέτρα λιτότητας. Γι’ αυτό τον λόγο η Φώφη Γεννηματά ζήτησε εκλογές εδώ και τώρα».

Αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και υπογράμμισε πως το Κίνημα Αλλαγής σέβεται το γεγονός πως η χώρα βρίσκεται σε μια περίοδο διαπραγμάτευσης. Διευκρίνισε όμως πως αν έρθει μια πρόταση στη Βουλή τότε θα τοποθετηθούνε με δύο βασικούς άξονες: «Ο πρώτος είναι να εξαλειφθούν όλα τα στοιχεία αλυτρωτισμού σε βάρος της χώρας μας, είτε αυτό αφορά στο Σύνταγμα των Σκοπίων ή άλλου είδους ζητήματα όπως σχολικά βιβλία, αγάλματα. Ο δεύτερος είναι να υπάρχει μια ενιαία λύση για όλες τις χρήσεις. Erga Omnes» κατέληξε.

Στην πρώτη ανοιχτή Νομαρχιακή Συνέλευση ν. Λάρισας συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής κ. Κώστας Μπαργιώτας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βασίλης Έξαρχος, ο πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Θωμάς Ψύρρας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Τάχος, η περιφερειακή σύμβουλος κ. Λίτσα Λιακούλη, ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας κ. Δημήτρης Βούλγαρης, οι πρώην δήμαρχοι Νίκαιας και Κραννώνα κ. Ρίζος Κομήτσας και Θανάσης Μπαντούλης αντίστοιχα.

Κατά την έναρξη της επίσκεψής του στην πόλη, νωρίτερα, ο γραμματέας του Κινήματος συναντήθηκε και με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Λάρισας, όπου είχε συζήτηση με τον πρόεδρο του ΔΣ κ. Σωτήρη Γιαννακόπουλο και τα υπόλοιπα μέλη του.

Του Κώστα Γκιάστα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass