Διατηρώντας τη γευστική παράδοση στο Μεταξοχώρι

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ "ΤΡΕΧΟΥΝ" ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΣΚΕΥΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΓΛΥΚΟΥ ΚΕΡΑΣΙΟΥ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2018 15:20

Όλος σχεδόν ο Δήμος Αγιάς, Μάιο και Ιούνιο, μαζεύει κεράσια. Το προϊόν αυξάνει τη δυναμική του τα τελευταία χρόνια και αγρότες πολλών χωριών της περιοχής έχουν επενδύσει σ’ αυτό.

Εκείνο το χωριό όμως, που τέσσερις δεκαετίες τώρα, κρατάει τα σκήπτρα, προβάλλει το κεράσι και τιμά τον μόχθο του κερασοπαραγωγών είναι το Μεταξοχώρι.

Η Γιορτή Κερασιού, που διοργανώνει επί 38 συναπτά έτη, πάντα εν μέσω της συγκομιδής, είναι γνωστή ανά την Ελλάδα. Φέτος έχει προγραμματιστεί για τις 10 και 11 Ιουνίου και, όπως είναι φυσικό, οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει. Οι γυναίκες του πάντα δραστήριου τοπικού Μορφωτικού Εξωραϊστικού Συλλόγου ήδη βρίσκονται στη διαδικασία παρασκευής μαρμελάδων και γλυκών κερασιού. Ξεκλέβουν χρόνο, άλλες από τις δουλειές τους, άλλες από το νοικοκυριό, και συναντιούνται καθημερινά κάποιες ώρες για τον σκοπό αυτό στο παλιό Παρθεναγωγείο, νυν Πολιτιστικό Κέντρο και εκθετήριο του Μεταξοχωρίου. Στόχος ένας και μοναδικός. Να συνεχίσουν την παράδοση, να στείλουν το μήνυμα προς όλους πως η επαρχία δεν σταματά να παράγει, να δώσουν σε όλους να καταλάβουν πως πολιτισμό μπορούμε να δημιουργούμε κάθε μέρα, έστω και μικρά πράγματα, να αναδείξουν για πολλοστή φορά το κάλλος του χωριού τους και να διαφημίσουν ένα προϊόν που πολύ το αγαπάνε και πολύ τους έχει στηρίξει οικονομικά.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass