Ημέρα δράσης ενάντια στη λιτότητα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 5:54

«Ενώνουμε τις δυνάμεις μας ενάντια στη λιτότητα, την ανεργία, την υπερφορολόγηση» είναι το σύνθημα των Κοινωνικών Φορέων με αφορμή τη σημερινή απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με την ΑΔΕΔΥ.

«Η κατάσταση δεν πάει άλλο», τόνισαν και κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει πίσω όλα αυτά τα μέτρα που προκαλούν σοβαρά προβλήματα στους εργαζόμενους του δημοσίου, του ιδιωτικού τομέα και τους συνταξιούχους.

Στο πλαίσιο της σημερινής απεργιακής συγκέντρωσης οι εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου καλώντας υπό το πρίσμα της Κοινωνικής Συμμαχίας να αντιδράσουν οι εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 στην πλατεία Ταχυδρομείου. Συγχρόνως κάλεσαν τον κόσμο να σταθεί απέναντι στα νέα μέτρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση.

«Οκτώ χρόνια τώρα η κυβέρνηση αδιαφορεί για τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες των μέτρων που εφαρμόζει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Δημήτρης Παπαποστόλου, για να προσθέσει η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας Νικολέττα Μπασδέκη ότι «μετά από οκτώ χρόνια λιτότητας πρέπει να αντιδράσουμε στην κατρακύλα που έχει πάρει η χώρα, στόχος μας είναι μια ανεξάρτητη δικαιοσύνη για ένα κράτος δικαίου», καλώντας συγχρόνως τους δικηγόρους να συμμετάσχουν στη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 12 μ.

«Όλοι οι γιατροί του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα θα πρέπει να σταθούμε ενάντια στην άγρια λιτότητα που έχουν επιφέρει τα μέτρα της κυβέρνησης, με την υπερφορολόγηση, την περικοπή των μισθών και των συντάξεων», υποστήριξε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Ντίνος Γιαννακόπουλος καλώντας τους συναδέλφους του να διεκδικήσουν «αύξηση των μισθών, προσλήψεις προσωπικού, λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας, κατάργηση του Νόμου 4387/2016 για το συνταξιοδοτικό, δίκαιο φορολογικό σύστημα».

Ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λάρισας Δημήτρης Παπαλέξης υπογράμμισε ότι «πρέπει να περάσουμε το μήνυμα ότι δεν αντέχουμε άλλο», ανάλογη ήταν η τοποθέτηση και του προέδρου του ΟΕΒΕ Ν. Λάρισας Δημήτρη Παληογιάννη καλώντας τους συναδέλφους του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, ενώ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Χαράλαμπος Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι «το ελληνικό εμπόριο από το 2010 βρίσκεται σε συνεχή πτώση, οι επιχειρηματίες μέχρι σήμερα έχουν χάσει το μισό τους τζίρο».

Το ΤΕΕ – ΚΔ Θεσσαλίας εκπροσώπησε ο Αστέριος Νάρης ο οποίος τόνισε ότι «οι μηχανικοί βιώνουν την κρίση σε μεγάλο βαθμό», ενώ ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας – Παράρτημα Λάρισας Κώστας Λιούτας κάλεσε τους συναδέλφους του να διεκδικήσουν την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Ο πρόεδρος συνταξιούχων Θεόδωρος Καραγώγος ζήτησε από την κυβέρνηση να αποσύρει όλους τους αντισυνταξιουχικούς νόμους ενώ η εκπρόσωπος του Συλλόγου «ΑΞΙΑ» Λαμπρινή Σαμαρά υποστήριξε ότι «θα πρέπει να διεκδικήσουμε ό,τι μας πήραν».  

Η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Ταχυδρομείου. Σε αυτή θα συμμετάσχει και η ΕΑΑΑ/παράρτημα Λάρισας.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass