Η ΛΑΡΙΣΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΟΥ 2ου ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΥΠΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Λαρισαίοι στον τελικό Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών

* Εκδήλωση χθες στο Μύλο του Παππά

Δημοσίευση: 17 Μαϊ 2018 22:08

Νέοι της Λάρισας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες, στο πλαίσιο του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις Εξυπνες Πόλεις, που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με απώτερο στόχο τη στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, η Λάρισα ήταν ένας από τους σταθμούς του Μαραθωνίου, μεταξύ των 16 σε όλη τη χώρα, όπου πραγματοποιήθηκε χθες, στον «Μύλο του Παππά» ειδική εκδήλωση παρουσίασης του θεσμού του Μαραθωνίου καθώς και των συμμετεχόντων της πόλης μας, που φιλοδοξούν να διαγωνιστούν στην τελική αναμέτρηση των καλύτερων ιδεών, η οποία θα γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Μιχάλης Ψαλίδας έκανε σύντομη περιγραφή της διαδικασίας του Μαραθωνίου ανάπτυξης καινοτόμων υπηρεσιών και των στόχων του, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι: «Ο Μαραθώνιος City Challenge, πραγματοποιείται από την KEΔΕ στο πλαίσιο της αποστολής της για τη συνεχή ανάπτυξη και ενίσχυση των Δήμων προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας καθώς και την ανάδειξη και υποστήριξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την επίλυση προβλημάτων και την αντιμετώπιση προκλήσεων σε τοπικό – περιφερειακό και εθνικό επίπεδο».

Υπέρμαχος της δράσης δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Αστικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Μαβίδης, ο οποίος σε σύντομο χαιρετισμό του έκανε αναφορά στα τεχνολογικά βήματα του Δήμου Λαρισαίων στον τομέα της ψηφιακής πληροφορίας, όπως στη λειτουργία του GIS (με πολεοδομικά δεδομένα της Λάρισας), ενώ τόνισε πως ο Δήμος σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου των πεζοδρόμων, του φωτισμού της πόλης, των θέσεων στάθμευσης, και των κάδων απορριμμάτων.

Ακολούθησε παρουσίαση μιας καινοτόμου ιδέας που δημιούργησε ομάδα Λαρισαίων, από τον αρχιτέκτονα κ. Αντώνη Μόρα, με θέμα «Ψηφιακό αποτύπωμα στις αστικές υποδομές» και η οποία θα συμμετέχει στον τελικό διαγωνισμό στην Αθήνα.

ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Στο πλαίσιο του Μαραθώνιου Καινοτομίας «City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2», οργανώνεται και Μαθητικός Διαγωνισμός Καινοτομίας.

Μπορούν να συμμετέχουν ομάδες μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου, με προτάσεις και ιδέες που σχετίζονται με μία ή περισσότερες από τις παρακάτω θεματικές ενότητες: Βελτίωση ποιότητας ζωής στις πόλεις, Φιλικός Δήμος, Βελτιώνω το περιβάλλον, Δημόσια υγεία, Δίνω λύση σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω καθημερινά (π.χ. μια λάμπα που δεν δουλεύει, ένας γεμάτος κάδος κ.ο.κ.).

Συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι 10 Ιουνίου, στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα του Μαραθωνίου.

Επιτροπή αξιολόγησης θα ειδοποιήσει τις ομάδες που θα προκριθούν προκειμένου να παρουσιάσουν την ιδέα τους στο κοινό στις 30 Ιουνίου 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass