ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΟ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΑΧΙΛΛΙΟ

Πάνδημες ευχές για τον αγώνα ζωής του μητροπολίτη Ιγνατίου

Δημοσίευση: 16 Μαϊ 2018 22:02

Με τις ευχές των χοροστατούντων ιεραρχών και του χριστεπώνυμου κλήρου προς τον ασθενούντα σεβασμιότατο μητροπολίτη Ιγνάτιο για ακλόνητη και σταθερή υγεία και ταχεία επιστροφή στα ιερά του καθήκοντα, πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία εκπροσώπων τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου και σε συγκινησιακή φόρτιση, οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Λάρισας Άγιο Αχίλλιο.

Ο φετινός εορτασμός ήταν διαφορετικός, καθώς για πρώτη φορά στα 24 χρόνια της ποιμαντορίας του, ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνάτιος δεν έδωσε το «παρών» στις λατρευτικές εκδηλώσεις, καθώς πολύ σύντομα θα μεταβεί στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος.

Όπως ήταν φυσικό όλες οι αναφορές των προσκεκλημένων ιερωμένων και ιδιαίτερα των 4 μητροπολιτών ήταν αφιερωμένες στον Σεπτό μας Ιεράρχη, με τους στενούς του συνεργάτες να βρίσκονται σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση.

Στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό από νωρίς το πρωί συνέρρεε πλήθος κόσμου, ενώ λίγο μετά τις 10 προσήλθαν και οι επίσημοι.

-Ο μητροπολίτης κ. Στέφανος

Στον πανηγυρικό της ημέρας, ο μητροπολίτης Καβάλας (Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου) κ. Στέφανος, αφού ευχαρίστησε τον σεβ. Ιγνάτιο για την πρόσκληση που του απηύθυνε και ευχήθηκε να ξεπεράσει με επιτυχία το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί, έκανε αναφορά στον βίο του πολιούχου Λαρίσης Αγίου Αχιλλίου, χαρακτηρίζοντας την πόλη μας τυχερή, που φιλοξενεί τα λείψανά του. Ζήτησε απ' όλους να βάλουν τον Χριστό στην καρδιά τους για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες της εποχής, μιμούμενοι τους Έλληνες του 1821, οι οποίοι προτάσσοντας τον Υιό του Θεού άντεξαν τα 400 χρόνια σκλαβιάς και των δεινών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Τέλος μίλησε για την ιστορική συνάντηση των Αγίων Αχιλλίου και Δημητρίου στον Πηνειό ποταμό, οι οποίοι εμφανίστηκαν πρόθυμοι να δώσουν και τη ζωή τους για την προστασία του Ελληνισμού στα δύσκολα τότε χρόνια της εποχής τους.   

Στην πανηγυρική θεία λειτουργία συλλειτούργησαν ακόμη οι μητροπολίτες Τρίκκης Χρυσόστομος και Σταγών και Μετεώρων κ.Θεόκλητος. Ακολούθησε η λιτάνευση των χαριτόβρυτων λειψάνων και της εικόνας του Αγίου Αχιλλίου με πομπή από τον Άγιο Αχίλλιο προς την Κεντρική πλατεία.

-Ο Ελασσώνος Χαρίτων

Στη σύντομη ομιλία του ο σεβ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων απέστειλε επίσης τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση προς τον μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο και γρήγορη επιστροφή στα αρχιερατικά του καθήκοντα. Εν συνεχεία ο κ. Χαρίτωνας υποστήριξε πως «τούτη τη μέρα ο νους μας στρέφεται στα πρώτα χρόνια που έζησε ο Άγιος Αχίλλιος και στον αγώνα που έδωσε για ενότητα, καταπολεμώντας το ψέμα, την πλάνη και το σχίσμα. Το μήνυμα της ενότητας θα πρέπει να το υιοθετήσουμε όλοι, ξεκινώντας καταρχήν από τον εαυτό μας και την οικογένειά μας και εν συνεχεία προς όλο τον περίγυρό μας. Και στον χώρο της εκκλησίας η ενότητα περικλείεται στην Αγία Τριάδα. Ας προσπαθήσουμε να εφαρμόσουμε την Αγιότητα και Αγιοσύνη των Αγίων στη ζωή μας».

Ο μητροπολίτης έκλεισε την ομιλία του με αναφορά προς τη μαθητιώσα νεολαία, ευχόμενος τα καλύτερα στους μαθητές που σε λίγες μέρες θα ριχτούν στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων.

Με την επιστροφή της πομπής στον εορτάζοντα μητροπολιτικό ναό, ακολούθησε η δεξίωση στο Επιμελητήριο προς τους φορείς της πόλης από τις διοικήσεις του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ στην Κεντρική πλατεία η Φιλαρμονική του Δήμου και οι τραγουδιστές Αχ. Κωτσόπουλος, Μαρ. Ζάχου έπαιξαν μουσική, διασκεδάζοντας τους Λαρισαίους. Στις εκδηλώσεις για τον πολιούχο Άγιο Αχίλλιο παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασ. Λεβέντης, ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ και περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, οι βουλευτές Ν. Παπαδόπουλος, Κ. Μπαργιώτας, Γ. Κατσαντώνης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Τάχος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Γ. Σούλτης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ν. Τσιλιμίγκας, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Λαδόπουλος, η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ρ. Καραλαριώτου, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Δημόκριτος Ζερβάκης, ο διοικητής του ΑΤΑ Γ. Μπλιούμης, ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ., ΓΕΠΑΔ Γ. Τόλλιας, ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας Βασ. Καραπιπέρης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γ. Μιχαλόπουλος, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης.      

Ρεπ.: Γιώργος Ρούστας

Φωτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass