ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΜΕ 1 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ασφαλής δρόμος γίνεται η Περιφερειακή Τρικάλων

* «Με στρατηγική και σωστό προγραμματισμό, σχεδιάζουμε τις πόλεις του μέλλοντος» τονίζει στην «Ε» ο Κων. Αγοραστός * Ξεχωριστό έργο ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση της Φαρσάλων με την Περιφερειακή Λάρισας – Τρικάλων

Δημοσίευση: 13 Μαϊ 2018 21:12
Η επέκταση του σχεδίου πόλης «μετέτρεψε» σε αστική οδό την Περιφερειακή Τρικάλων η ανακατασκευή της οποίας επείγει για λόγους ασφαλείας Η επέκταση του σχεδίου πόλης «μετέτρεψε» σε αστική οδό την Περιφερειακή Τρικάλων η ανακατασκευή της οποίας επείγει για λόγους ασφαλείας

Ένα πολύτιμο βήμα στην ασφάλεια των μετακινήσεων αποτελεί η απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων. Αγοραστού να προκηρύξει τη μελέτη ανακατασκευής της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Λάρισας, της νότιας παράκαμψης της Λάρισας.

Η περιφερειακή οδός Τρικάλων αποτέλεσε πρωτοποριακό έργο για την εποχή της, όταν κατασκευάσθηκε πριν από δεκαετίες, αλλά η επέκταση του σχεδίου πόλης της Λάρισας την έχει μετατρέψει σήμερα – σε αρκετά της σημεία - σε «αστική» οδό.

Μετά μάλιστα την αναμενόμενη ολοκλήρωση της βόρειας παράκαμψης, η Περιφερειακή Τρικάλων εκτιμάται πως δύσκολα θα «αντέξει» το πρόσθετο κυκλοφοριακό φορτίο που θα δεχθεί με τη μετατροπή της σε ασφαλή δρόμο, να κρίνεται επείγουσα.

Η απόφαση Αγοραστού να προκηρύξει τη μελέτη μπορεί να εκληφθεί και ως προαναγγελία ανακατασκευής του έργου που θα δημιουργήσει έτσι έναν σύγχρονο δακτύλιο ο οποίος θα επιτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων με ασφάλεια βελτιώνοντας παράλληλες τις υποδομές στις μεταφορές.

Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ με τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό να σημειώνει στην «Ε» ότι «με στρατηγική και σωστό προγραμματισμό, σχεδιάζουμε τις πόλεις του μέλλοντος. Επιθυμία μας είναι να ολοκληρώσουμε τον εσωτερικό δακτύλιο της Λάρισας για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων».

ΜΕΛΕΤΗ

Ο προϋπολογισμός της «μελέτης βελτίωσης της νότιας παράκαμψης της Λάρισας, από τον ανισόπεδο κόμβο Τρικάλων έως την εθνική οδό Τρικάλων Λάρισας», ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ και όπως προκύπτει από τον τίτλο του έργου, αφορά στο σύνολο της περιφερειακής οδού.

Οι μελετητές θα κληθούν να απαντήσουν σε θέματα ασφάλειας (με διαχωριστικά στηθαία ή νησίδα) καθ’ όλο το μήκος της Περιφερειακής Τρικάλων ενώ θα πρέπει να εξετασθούν τα θέματα της προσβασιμότητας στις επιχειρήσεις που σήμερα δραστηριοποιούνται στη νότια πλευρά της περιφερειακής εκτός σχεδίου ενώ για την εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων στο βόρειο τμήμα, εντός σχεδίου πόλης απαιτείται παράπλευρο δίκτυο.

Στο ύψος των επιχειρήσεων αυτών προφανώς θα κατασκευασθεί κυκλικός κόμβος, όπως κόμβοι θα κατασκευασθούν στις σημερινές διασταυρώσεις για την Ιατρική Σχολή – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και για το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Να διευκρινισθεί ότι στο πλαίσιο δύο άλλων έργων, επίσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αποτελεί θέμα ημερών η εγκατάσταση εργολάβου για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Διαχρονικό Μουσείο (γήπεδο ΑΕΛ). Όπως με κυκλικό κόμβο, θα συνδεθεί η νέα παράκαμψη της Λάρισας που ξεκινά από τη ΔΕΥΑΛ και καταλήγει στη διασταύρωση της περιφερειακής Τρικάλων με την εθνική οδό Λάρισας – Τρικάλων, πριν τη Γεωργική Σχολή.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

«Με στρατηγική και σωστό παραγραμματισμό, σχεδιάζουμε τις πόλεις του μέλλοντος» τονίζει στην «Ε» ο κ. Αγοραστός με αφορμή τη μελέτη της περιφερειακής Τρικάλων. Για να προσθέσει λέγοντας ότι «επιθυμία μας είναι να ολοκληρώσουμε τον εσωτερικό δακτύλιο της Λάρισας για την ασφαλή μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων.

Σε συνεργασία με τον αν. υπουργό Αλέξη Χαρίτση, εντάξαμε τη μελέτη προϋπολογισμού περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ για την περιφερειακή οδό, η οποία θα μας οδηγήσει στην κατασκευή της νότιας παράκαμψης της Λάρισας.

Η συντήρηση βεβαίως του δρόμου αυτού ανήκει στον Δήμο Λαρισαίων. Με τον κόμβο στο Διαχρονικό Μουσείο και τον κόμβο που σχεδιάζουμε στη διασταύρωση της Φαρσάλων με τον περιφερειακό των Τρικάλων, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια των μετακινήσεων και την εύρυθμη λειτουργία της κυκλοφορίας» καταλήγει ο κ. Αγοραστός.

ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Να σημειωθεί πως ο κυκλικός κόμβος στη διασταύρωση της Φαρσάλων με την Περιφερειακή Λάρισας - Τρικάλων θα αποτελέσει ξεχωριστό έργο και θα κατασκευασθεί άσχετα με τη μελέτη της νότιας παράκαμψης όπως ξεχωριστό έργο αναμένεται να αποτελέσει η κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο της πόλης των Φαρσάλων, εκεί όπου καταγράφονται αρκετά τροχαία δυστυχήματα, ενίοτε και θανατηφόρα.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass