ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΑ 28 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ

«Ανοιχτό βήμα για όλους το TRT»

Δημοσίευση: 12 Μαϊ 2018 15:26 | Τελευταία ενημέρωση: 12 Μαϊ 2018 16:18
Ο ιδιοκτήτης της TRT κ. Ι. Καραγιώργης Ο ιδιοκτήτης της TRT κ. Ι. Καραγιώργης

Τα 28 χρόνια λειτουργίας γιόρτασε χθες το βράδυ το κανάλι της Θεσσαλίας, το TRT. Στο ξενοδοχείο «Imperial» ήταν όλοι εκεί, όλοι όσοι βρέθηκαν ως καλεσμένοι στα στούντιο του σταθμού, όσοι εργάστηκαν και όσοι συνεχίζουν να εργάζονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες για την ενημέρωση των Θεσσαλών. Ο ιδιοκτήτης του καναλιού, κ. Γιάννης Καραγιώργης, δεσμεύτηκε ότι το TRT θα συνεχίσει να ενημερώνει τους Θεσσαλούς για πολλά χρόνια ακόμα.

Τον Οκτώβριο του 1989 εκπέμπει για πρώτη φορά το περιφερειακό κανάλι, το κανάλι της Θεσσαλίας «η συνένωση των Θεσσαλών επετεύχθη», αναφέρουν «βγαίναμε και μας αναγνώριζαν και λέγαμε αυτό είναι τηλεόραση;», σημείωσε κατά την παρουσίαση της εκδήλωσης ο διευθυντής - δημοσιογράφος του TRT Θεσσαλίας Σωτήρης Πολύζος, προσθέτοντας στη συνέχεια ότι «δεν είναι αυτό τηλεόραση. Αν θέλεις να κάνεις πρωταθλητισμό στην τηλεόραση είναι η πολλή δουλειά. Η σοβαρή δουλειά και ο επαγγελματισμός».

Εδώ και τρία χρόνια η ιδιοκτησία του καναλιού έχει περάσει στον κ. Γιάννη Καραγιώργη «είναι μια φρέσκια, νέα, ελπιδοφόρα εποχή για την TRT. Ήταν για εμάς την κατάλληλη στιγμή η αλλαγή στην ιδιοκτησία, που πραγματικά δημιούργησε νέα θεμέλια χωρίς να απορρίπτουμε ό,τι προηγήθηκε», σημείωσε ο κ. Πολύζος.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου που στον χαιρετισμό της αναφέρθηκε στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο το οποίο στην Ελλάδα «διαμορφώθηκε άναρχα τόσο στο κεντρικό όσο και στο περιφερειακό επίπεδο. Οι δημόσιες συχνότητες, παραχωρήθηκαν με προσωρινές άδειες που κάποτε έληξαν. Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική την εκπομπή καναλιών χωρίς άδεια. Η κυβέρνηση βάζει τάξη σε αυτή την κατάσταση παρά την αντίδραση που αντιμετωπίζει από τους καναλάρχες της Αθήνας».

Εκ μέρους της ΝΔ μίλησε η κ. Σοφία Ζαχαράκη αναπληρώτρια εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, η οποία κατά τον χαιρετισμό της ανέφερε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πολυφωνία είναι ένα κεκτημένο για τη χώρα, την κοινωνία, τη Δημοκρατία. Ως ΝΔ αυτή είναι προτεραιότητά μας, αυτή θα διασφαλιστεί και θα είναι προτεραιότητα και με κυβέρνηση της ΝΔ. Τα περιφερειακά Μέσα αποτελούν έναν ξεχωριστό τόπο έκφρασης καθώς είναι δεμένα με την τοπική κοινωνία».

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο ιδιοκτήτης του καναλιού, κ. Γιάννης Καραγιώργης, δίνει το μικρόφωνο στην κοινωνία, εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν να βρεθεί στον χώρο των ΜΜΕ και μοιράζεται το όραμά του «είναι τα 28 χρόνια του σταθμού. Πρέπει να αποδώσω τα εύσημα στον αείμνηστο Άγγελο Αντωνίου ο οποίος ξεκίνησε το κανάλι από το μηδέν με κόπο και προσπάθεια και το έφτασε να είναι ένα από τα μεγαλύτερα κανάλια της περιφέρειας. Είναι λυπηρό που δεν είναι μαζί μας.

Όταν το παρέλαβα ήταν από τα πρώτα κανάλια της περιφέρειας ήθελα να δώσω μια συνέχεια σε ό,τι πρέσβευε αλλά και να δώσω και το δικό μου όραμα. Θέλω να δείξω τι σημαίνει τηλεόραση που απέχει από την πολιτική, να μην επηρεάζει. Υπόσχομαι ότι το TRT θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξάρτητα από την οικονομική δυσπραγία που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το TRT είναι το πλέον αντιπροσωπευτικό στοιχείο της περιφέρειας. Θέλω να αναδεικνύουμε την κουλτούρα της περιφέρειας, τα προβλήματα των πολιτών, να είναι δίπλα στην τοπική κοινωνία, θέλω να είναι το TRT ο πολιορκητικός κριός προς την εξουσία και μέσω του TRT να αναδεικνύονται τα προβλήματα και να προσπαθεί η Αθήνα, η κεντρική εξουσία, να τα δει, να τα καταλάβει και να τα ικανοποιήσει. Όλες οι οργανώσεις αγροτικές, κοινωνικές, σχολικές θα έχουν ένα ανοιχτό βήμα για να αναφέρονται στην κεντρική κυβέρνηση. Αυτό είναι το σχέδιό μας. Εγώ δεσμεύομαι ότι το TRT θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια», σημείωσε.  

Για έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση έκανε λόγο ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, για τη βοήθεια που παρέχει στον πολιτισμό μίλησε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά, για συνέχιση της δυναμικής του πορείας έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Νίκος Παπαδόπουλος, ενώ ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός υποστήριξε ότι «η ενημέρωση ιδίως στις δύσκολες στιγμές για τη χώρα χρειάζεται να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός, να είναι συνεκτικός, είναι από τα σοβαρότερα πράγματα. Εύχομαι χρόνια πολλά στο TRT. Είναι από τα ισχυρά τηλεοπτικά μέσα της περιφέρειας. Ο κόσμος της περιφέρειας προτιμά τα τοπικά τηλεοπτικά μέσα για την ενημέρωσή του στα καθημερινά προβλήματα».

Τέλος στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκπρόσωπος της Μητρόπολης Λαρίσης και Τυρνάβου, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, οι βουλευτές Λάρισας Χρήστος Κέλλας, Κώστας Μπαργιώτας και Γιώργος Κατσιαντώνης, οι βουλευτές Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος, Χρήστος Σιμορέλης, Κώστας Σκρέκας, ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, οι δήμαρχοι Βόλου Αχιλλέας Μπέος, Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης, Αλμυρού Δημήτρης Εσερίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Λαδόπουλος, περιφερειακοί σύμβουλοι, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων Αποστόλης Σουρλαντζής, οι πρώην βουλευτές κ.κ. Μιχάλης Ταμήλος, Ζέττα Μακρή, Θεόδωρος Σκρέκας, Ασημίνα Σκούρα, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Ηλίας Βλαχογιάννης, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Κατσαρός, ο πρόεδρος ΣΘΕΒ Αχιλλέας Νταβέλης, ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Νέστορας Αντωνίου, ο διοικητής των Νοσοκομείων της Λάρισας Παναγιώτης Νάνος, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας Γιάννης Τόλιας, ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Γιώργος Μπλιούμης, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, της αυτοδιοίκησης και εργαζόμενοι του καναλιού.

Ζωή Παρμάκη

Φωτ. Κώστας Τσάντζος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass