ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΝΟΜΕΑ:

«Η δίκαιη ανάπτυξη κοστίζει ζωές»

Δημοσίευση: 04 Μαϊ 2018 16:35

Με αφορμή τον θάνατο του 26χρονου διανομέα, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού νομού Λάρισας σε ανακοίνωσή του σημειώνει «έχασε τη μάχη, που έδινε για τη ζωή του ο συνάδελφος διανομέας αλυσίδας καφέ στη Λάρισα και πατέρας ενός μικρού παιδιού μετά τον θανάσιμο τραυματισμό του σε τροχαίο πριν λίγες μέρες σε ώρα διανομής.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου. Δεν είναι μοιραίο ούτε κακή στιγμή τα ατυχήματα και οι θάνατοι νέων συναδέλφων στον δρόμο, κυνηγώντας το άθλιο μεροκάματο που επέβαλαν εκ νέου οι «κοινωνικοί εταίροι» ΓΣΕΕ – εργοδότες και κυβέρνηση. Ούτε είναι τυχαίο ο δεύτερος θάνατος διανομέα της ίδιας επιχείρησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι αποτέλεσμα της εντατικοποίησης που επιβάλλει η εργοδοσία για την αύξηση των κερδών και ο ανταγωνισμός των αλυσίδων. Μόνο η οργανωμένη παρέμβαση των ίδιων των εργαζομένων μπορεί να επιβάλλει εκείνα τα μέτρα και μέσα ασφάλειας που χρειάζονται για την προστασία της ζωής τους. Καθώς και η αγωνιστική διεκδίκηση μόνιμης, σταθερής εργασίας, με αξιοπρεπείς μισθούς και αναπλήρωση όλων των απωλειών σε εισόδημα και δικαιώματα.

Καλούμε τους συναδέλφους διανομείς, αλλά και άλλους συναδέλφους του κλάδου του επισιτισμού να διώξουν τον φόβο, τη μοιρολατρία. Να αποφασίσουν να υπερασπιστούν τη ζωή τους. Να οργανωθούν στο Συνδικάτο, να παλέψουμε ενάντια στη "δίκαιη ανάπτυξη" που κοστίζει ζωές». 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass