Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ

«Λήξτε» την κατάληψη στην Ηλιοδώρου

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2018 15:39

Τη λήξη της κατάληψης αφορούσε η χθεσινή συνάντηση του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη με μέλη της ομάδας «Αναρχική κατάληψη Palmares». Οπως είναι γνωστό, μέλη της αναρχικής ομάδας κατέλαβαν την περασμένη Κυριακή αναξιοποίητο διώροφο κτίριο ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας.  

Με τους καταληψίες, εξηγώντας την απόφασή τους να καταλάβουν το σπίτι που βρίσκεται στην οδό Ηλιοδώρου (στο ύψος της Τρίγωνης Πλατείας), να διευκρινίζουν μεταξύ άλλων πως «έχοντας ως βασικό μας γνώρισμα την πολιτική ταυτότητα μας και θεωρώντας πως η αυτοοργάνωση είναι βασικό μέρος της θεώρησης μας αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε το συγκεκριμένο (μέχρι πρότινος άδειο) κτίριο.

Λέγοντας πως αξιοποιούμε μέσω της κατάληψης το κτίριο εννοούμε απλά πως διεκδικούμε το βασικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στη στέγη, το νερό και το ρεύμα, πως δεν υποκύπτουμε στην εκβιαστική λογική που μας θέλει να πληρώνουμε ακόμα και για τα αυτονόητα και πως δεν δεχόμαστε να μπούμε στη λογική του «δούλευε απλά για να επιβιώνεις».

Ταυτόχρονα δεν βλέπουμε τον συγκεκριμένο χώρο ως απλά έναν χώρο για να στεγαζόμαστε, αλλά ως ένα μετερίζι για την προπαγάνδιση των ιδεών μας και τη συνέχεια του αγώνα μας».

Ο κ. Καλογιάννης στη συνάντηση που είχε χθες με μέλη της ομάδας των αναρχικών τόνισε, μεταξύ άλλων, πως το Δημοτικό Γηροκομείο βρίσκεται σε δυσχερή οικονομική θέση και σκέφτεται να αξιοποιήσει το συγκεκριμένο ακίνητο και, για τον λόγο αυτό τους ζήτησε να εγκαταλείψουν τον χώρο. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του κ. Καλογιάννη, ενώ οι καταληψίες αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους μετά το αίτημα του δημάρχου Λαρισαίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass