ΣΤΟΧΟΣ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Απαραίτητο το λίφτινγκ στο Άλσος

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 22:16

Έφτασε η εποχή που το Αισθητικό Άλσος χρειάζεται το λίφτινγκ του προκειμένου να υποδεχτεί τους Λαρισαίους. Ο χειμώνας που πέρασε προς έκπληξη δεν άφησε μεγάλες ζημιές στο πέρασμά του.

Χορτάρια που θέριεψαν, κλαδιά σπασμένα, σκουπίδια, προστατευτικά κάγκελα που λείπουν, η βρύση που δεν βγάζει σταγόνα νερό αποτελούν την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το πάρκο της πόλης. Την ίδια ώρα που η δημοτική αρχή επιχειρεί να του δώσει ζωή λειτουργώντας το αναψυκτήριο που εδώ και χρόνια παραμένει κλειστό.

Παρά τη φύλαξη του χώρου οι καταστροφές είναι εμφανείς, ξεχαρβαλωμένες ξύλινες περιφράξεις, χαλασμένα όργανα στις παιδικές χαρές, διαλυμένα μονοπάτια, βρύσες που δεν βγάζουν νερό, κομμένα δέντρα που έγιναν καυσόξυλα, κάδοι που μπορεί να μην άδειασαν μετά τη 2η Οικογιορτή. Οι Λαρισαίοι που το επιλέγουν για τη βόλτα τους υποστηρίζουν ότι «η δημοτική αρχή το έχει εγκαταλείψει. Φέρνουμε τα παιδιά μας για να παίξουν και δεν υπάρχει μια βρύση για να πλύνουν τα χέρια τους. Αν δουλέψει το αναψυκτήριο τότε θα αποκτήσει και πάλι ζωή».

Δύο αποτυχημένες προσπάθειες για μίσθωση μετρά το αναψυκτήριο στο Άλσος αλλά ο Δήμος Λαρισαίων εμφανίζεται αισιόδοξος να το λειτουργήσει σε λιγότερο από έναν μήνα, «υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, γίνεται μια αξιολόγηση και θα πάμε σε διαγωνισμό για να μισθωθεί και να λειτουργήσει από την Πρωτομαγιά» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Οικονομίας Παναγιώτης Νταής. Η εκμίσθωση αφορά στον ισόγειο χώρο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ως εστιατόριο -οβελιστήριο - αναψυκτήριο, που βρίσκεται στο Αισθητικό Άλσος και αποτελείται από μία αίθουσα, τουαλέτες, ένα ξύλινο στέγαστρο σε επαφή με το κατάστημα, μία αποθήκη, δύο ξύλινες κατασκευές (κιόσκια) και περιβάλλοντα χώρο ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων.

Ό,τι φτιάχνεται και διαμορφώνεται για την «Οικογιορτή», μετά από μικρό χρονικό διάστημα καταστρέφεται. Τα κρούσματα φθορών και βανδαλισμών, είναι συχνά. Άγνωστοι καταστρέφουν ό,τι υπάρχει, σπάνε, ξηλώνουν, κλέβουν. Εντύπωση ωστόσο προκαλεί πως η μόνη είσοδος που είναι ανοιχτή είναι η κεντρική και έτσι η πρόσβαση στον χώρο από τους γονείς με τα καρότσια και τα ποδήλατα των παιδιών είναι δύσκολη, καθώς καλούνται να κατεβούν αρκετά σκαλιά. Η πόρτα που βρίσκεται στον χώρο του πάρκινγκ παραμένει κλειδωμένη. Άτομο με κινητικά προβλήματα δεν έχει πρόσβαση στον χώρο. 

Το Άλσος όλες τις εποχές αποτελεί χώρο για παιχνίδι και για βόλτα μέσα στο πράσινο δίπλα από το ποτάμι κοντά στο κέντρο της πόλης. Με τη λειτουργία που αναψυκτηρίου θα πάρει και πάλι ζωή, οι ζημιές θα περιοριστούν, ο χώρος θα αποτελέσει και πάλι μια όαση δροσιάς για τα βράδια του καλοκαιριού.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass