ΕΝΩ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Οι εγκαταλειμμένες κατασκευές στα παράλια…

* Πρόσκληση Δήμου Αγιάς σε συνάντηση για τον καθαρισμό ενόψει Πάσχα

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2018 22:10

Την απόλυτη ικανοποίησή του για τη χθεσινή δήλωση του προέδρου του Συλλόγου Καταστηματαρχών Παραλίων νομού Λάρισας, Δημητρίου Χασιώτη, μέσω της «Ε», πως προτίθεται ο σύλλογος να συνδράμει με τη διάθεση και δικού τους μεταφορικού μέσου στις προσπάθειες καθαρισμού του παραλιακού άξονα από ογκώδη σκουπίδια – στρώματα, έπιπλα, μπάζα… κ.α., εξέφρασε, σε επικοινωνία που είχε μαζί μας, ο δήμαρχος της Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

«Η πρόταση, που όπως όλοι, έτσι κι εμείς, διαβάσαμε στην εφημερίδα, φυσικά και θα γίνει αποδεκτή», επισημαίνει ο κ. Γκουντάρας, «από την πρώτη στιγμή που θα μας διαβιβαστεί».

Υπερθεματίζει δε ως προς αυτή, λέγοντας πως έτσι θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να καθαριστούν, πέρα από τον κεντρικό παραλιακό δρόμο, και τα κομμάτια της παραλίας που οι ίδιοι οι καταστηματάρχες εκμεταλλεύονται κατά τη θερινή περίοδο και που αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, βρίθουν εγκαταλειμμένων υποδομών, δεν τιμούν κανένα και έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα η σχετική ΚΥΑ για τεχνικές προδιαγραφές κατασκευών – διαμορφώσεων για χρήση αιγιαλού παραλίας με σαφήνεια περιγράφει και συστήνει, ώστε μονίμως να είναι εξασφαλισμένη υποχρεωτικά η καλαισθησία και η καθαριότητα των ακτών και του περιβάλλοντος αυτών χώρων.

«Άλλωστε» λέει ο κ. Γκουντάρας «δεν έχω παρά να συμφωνήσω στη δήλωση του κ. Χασιώτη πως είναι υποχρέωση όλων μας να διατηρήσουμε καθαρό τον τόπο που ζούμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, ώστε να εμφανίζει μια πολιτισμένη εικόνα, αλλά και να καταλάβω την αγωνία που εκφράζει, καθημερινώς… όπως πολύ σωστά τονίζει, στο να δημιουργούνται οι καλύτερες συνθήκες ανάπτυξης με σεβασμό, πρωτίστως, στο περιβάλλον της περιοχής».

«Σίγουρα» υπογραμμίζει ο δήμαρχος «σαν δημοτική αρχή, μας γεμίζει χαρά το μήνυμα, που με… συναίσθηση των ευθυνών του, μας στέλνει ο κ. Χασιώτης εκ μέρους του Συλλόγου Καταστηματαρχών, πως η καθαριότητα αποτελεί βασικό παράγοντα στην τουριστική ανάπτυξη, σήμερα μάλιστα, που η περιοχή έχει ακόμη ανοιχτές πληγές από τις καταστροφικές πλημμύρες και που η ανάγκη, όπως επισημαίνεται πολύ σωστά, να διατηρηθεί το περιβάλλον καθαρό και να σταματήσουν – επιτέλους απ’ όλους – τα κρούσματα ανεξέλεγκτων συμπεριφορών που μολύνουν την παραλία και όχι μόνο, με διαφόρων ειδών σκουπίδια, είναι μεγαλύτερη από ποτέ».

Να σημειωθεί, τέλος, ότι από τον Δήμο Αγιάς ήδη έχουν αποσταλεί προσκλήσεις προς φορείς της παραλιακής ζώνης για συνάντηση όλων την ερχόμενη εβδομάδα, ώστε να συζητηθούν διεξοδικά αυτό το ζήτημα, όπως κι άλλα θέματα και προβλήματα, ώστε γρήγορα και από κοινού να αντιμετωπιστούν ενόψει Πάσχα και καλοκαιρινής περιόδου.

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass