Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 15:45

Γιορτή των Κατηχητικών της Μητροπόλεως

Αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου, στις 6:00 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λαρίσης, η εορτή των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, η οποία θα είναι αφιερωμένη στην επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821 και στον αγώνα των Ελλήνων προγόνων μας για την απελευθέρωσή τους από τον τουρκικό ζυγό.

 

Εθνική γιορτή  στη ΓΕΧΑ

Με αφορμή την εθνική μας γιορτή ο νεανικός τομέας της ΓΕΧΑ θα παρουσιάσει το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 6.30’μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ θεατρικό-αφιέρωμα στον μαρτυρικό Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Άγιο Γρηγόριο τον Ε’.

 

Ομιλία στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Εκδήλωση πνευματικού περιεχομένου με ομιλητή τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τσεκούρα, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Από το σκοτάδι … » θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη 22 Μαρτίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια», Δαόχου 36 - Νεάπολη, (πίσω από το νέο Αστυνομικό μέγαρο), από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος».

 

Συγκέντρωση τροφίμων στον Αγιο Αχίλλιο

Τρόφιμα για τα δέματα του Πάσχα, τα οποία θα διανεμηθούν στους απόρους, ανέργους, αρρώστους και πτωχούς συνανθρώπους μας, συγκεντρώνει η ενορία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου Λάρισας.

Τα τρόφιμα που συγκεντρώνονται είναι: 1 ελαιόλαδο, 1 κιλό μακαρόνια, 1 κιλό ρύζι, 1 κιλό ζάχαρη, 1 ντοματοπολτό, 4 κουτιά γάλα (εβαπορέ), 1 φυτίνη, 1 κιλό όσπρια, 1 τσουρέκι, 6 αυγά.

Τα μέλη του Φιλόπτωχου Ταμείου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου περιμένουν την ανταπόκριση όλων και ευχαριστούν εκ των προτέρων για τη συμπαράσταση.

 

Ομιλία του ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου

Την Κυριακή Ε' των Νηστειών 25 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός του Ευαγγελισμού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Ομιλητής θα είναι ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμανδρίτης π. Βαρθολομαίος, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Μετάβαση από την ελπίδα στη βεβαιότητα της Αναστάσεως».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass