ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΤΩΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εκνευρισμός, γκρίνια αλλά και κατανόηση από τους Λαρισαίους

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2018 20:40

Αλλάζει η εικόνα του κέντρου της πόλης, με δρόμους να μετατρέπονται σε ήπιας κυκλοφορίας, με διαπλάτυνση των πεζοδρομίων και με τη χρήση του αυτοκινήτου να περιορίζεται. Την ίδια ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη και η αλλαγή του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΛ.

Τρίτη πρωί στον Άγιο Νικόλαο, η οδός Ηπείρου είναι ένα απέραντο εργοτάξιο. Αλλού στρώνουν πίσσα, αλλού σκάβουν, ενώ στη συμβολή με την οδό Μάρκου Μπότσαρη είναι αδύνατο να σταθεί κάποιος εξαιτίας του κομπρεσέρ. Πρόκειται για ένα τεστ στις αντοχές των οδηγών και της προσαρμογής τους στα νέα δεδομένα που δημιουργούν τα έργα του Δήμου Λαρισαίων. Η κίνηση των οχημάτων δείχνει περιορισμένη χωρίς να σχηματίζονται ουρές χιλιομέτρων. «Οι περισσότεροι έχουν αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν με το αυτοκίνητό τους στο κέντρο και παρκάρουν κοντά στην Ηρώων Πολυτεχνείου», σχολιάζει καταστηματάρχης και προσθέτει «δεν υπάρχουν καθυστερήσεις. Είναι έργα που έπρεπε να γίνουν και χρειάζεται λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν». Από την άλλη πλευρά είναι και αυτοί που ισχυρίζονται ότι «οι πολίτες ταλαιπωρούνται και θα ταλαιπωρούνται ακόμα περισσότερο, καθώς χάνονται χιλιάδες θέσεις παρκαρίσματος», την ίδια στιγμή που άλλοι προσθέτουν πως «δεν υπάρχουν ελεύθεροι, ανοιχτοί χώροι στάθμευσης κοντά στο κέντρο της πόλης».

Κατευθυνόμενοι προς την οδό Ρούσβελτ οι εργασίες συνεχίζονται με ακόμα πιο εντατικούς ρυθμούς. Σκόνη και θόρυβος. Τα φρούτα του ο μανάβης τα μάζεψε μέσα στο κατάστημα, έξω φτιάχνουν το πεζοδρόμιο. «Μπορεί να υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία, αλλά αφού είναι προς όφελος των πολιτών την υπομένουμε. Δεν είναι ότι θα αλλάξει η περιοχή με καλύτερα πεζοδρόμια, με φωτισμό, είναι το μεγάλο έργο της ΔΕΥΑΛ με την αλλαγή του δικτύου. Μπορεί να μη φαίνεται αλλά είναι το σημαντικότερο» σημειώνουν επαγγελματίες της περιοχής ζητώντας να υπάρξει πρόβλεψη για χώρους προσωρινής στάθμευσης έτσι ώστε να φορτώνουν και να ξεφορτώνουν εμπορεύματα. Λίγο πριν το φανάρι στην οδό Ρούσβελτ η ιδιοκτήτρια καταστήματος στέκεται στην πόρτα, το μαγαζί είναι άδειο. «Καταστραφήκαμε οικονομικά. Είναι μέρες Πάσχα και ο κόσμος δεν μπαίνει μέσα. Πάθαμε οικονομική ζημιά και έχουμε αφήσει απλήρωτους τους λογαριασμούς. Δεν μπορούν να περπατήσουν, δεν βρίσκουν να παρκάρουν οι πελάτες μας», αναφέρει.

Τα δύσκολα ωστόσο στο κέντρο της πόλης αναμένονται αφού ξεκινήσουν τα έργα στην οδό Μανδηλαρά σε συνδυασμό με τα έργα στη Μεγ. Αλεξάνδρου.

Της Ζωής Παρμάκη

Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass