ΤΟΝΙΣΕ Ο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΟΥΤΑΡΕΛΑΣ

Τα μαθηματικά είναι μια τέχνη...

* Παρουσιάστηκε χθες το βιβλίο «Ο Γρίφος του μαθητή»

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 16:06

«Τα μαθηματικά είναι μια τέχνη την οποία οι διδάσκοντες μαθηματικοί πρέπει να καλλιεργήσουν σε όλους. Είναι εκείνοι που πρέπει να μεταδώσουν στους μαθητές τους το αίσθημα της ευχαρίστησης και της ικανοποίησης από την ενασχόληση με τα προβλήματα των μαθηματικών», υποστήριξε ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο Γρίφος του μαθητή», κ. Παύλος Κουταρέλας, στο πλαίσιο παρουσίασης του έργου του, χθες, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, στη Λάρισα.


Τόνισε δε, πως: «Τα «διασκεδαστικά μαθηματικά» με μαθηματικές σπαζοκεφαλιές, παράδοξα, μαθηματικά σταυρόλεξα, έξυπνα μαθηματικά προβλήματα και παιχνίδια, μεθοδικά ταξινομημένα ως προς την τάξη και το περιεχόμενο, που να ακολουθούν το αναλυτικό πρόγραμμα κάθε τάξης, είναι ένας τρόπος για να δείξουμε στους μαθητές την ομορφιά των μαθηματικών και τη χρησιμότητά τους στην καθημερινή ζωή. Κάνουν τα μαθηματικά πιο γοητευτικά, πιο φιλικά και πιο αγαπητά σε όλους τους μαθητές».
Για το βιβλίο του μαθηματικού Π. Κουταρέλα, μίλησαν ο κ. Γιώργος Νάτσιος μαθηματικός και ο Γιώργος Ευαγγελόπουλος διδάκτωρ Διεθνών Σχέσεων, συγγραφέας μαθηματικών βιβλίων και νομικός.
Την εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύλλογος Μαθηματικών Δ.Δ.Ε. Ν. Λάρισας, συντόνιζε ο φιλόλογος κ. Κώστας Γιαννούλας.
Το βιβλίο «Ο Γρίφος του μαθητή» απευθύνεται στους μαθητές του Γυμνασίου και Α’ Λυκείου που επιθυμούν μία καλύτερη και περισσότερο φιλική σχέση με τα μαθηματικά και αναζητούν διασκεδαστικές μαθηματικές δραστηριότητες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass