ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2018 15:44

Ιερατική σύναξη

Μεθαύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί Ιερατική Σύναξη όλων των Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, στον Ιερό Ναό Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Λαρίσης.

Ομιλητής θα είναι ο ιερομόναχος π. Εφραίμ ο Σιμωνοπετρίτης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Σκέψεις για τον Ιερέα και το λειτουργικό, πνευματικό και ποιμαντικό έργο του».

 

Εσπερινή προηγιασμένη στον Αγιο Αχίλλιο

Την Τετάρτη 14 Μαρτίου από 5.00 έως 6.30 μ.μ. θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου, Εσπερινή Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, ώστε να μπορούν και οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν σε αυτή την κατανυκτική Ακολουθία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής. Θα υπάρχει η δυνατότητα να μεταλάβουν οι πιστοί των Αχράντων Μυστηρίων, αρκεί να είναι εντελώς νηστικοί όλη την ημέρα.

 

Παράκληση στον ναό της Του Θεού Σοφίας

Παράκληση στον Άγιο Γεράσιμο Ιορδανίτη θα τελεσθεί την Τρίτη 13 Μαρτίου και ώρα 5 μ.μ. στον ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας προς τιμή του Αγίου.

 

Ομιλία ιερομονάχου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, Γ' των Νηστειών 11 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο κατανυκτικός εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου. Ομιλητής θα είναι ο ιερομόναχος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους, π. Εφραίμ, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Σταυρός και η σημασία του στη ζωή μας».

 

Φροντιστήριο Κατηχητών

Συνεχίζονται μεθαύριο Δευτέρα 12 Μαρτίου στις 7:00 το απόγευμα, τα μαθήματα του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, το οποίο λειτουργεί με ιδιαίτερη επιτυχία για ενδέκατη συνεχή χρονιά, στην υπόγεια αίθουσα «Κατακόμβη» του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Λαρίσης, με ομιλητή τον φιλόλογο κ. Χαράλαμπο Στεργιούλη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η αξιοποίηση των λογοτεχνικών κειμένων στην πνευματική κατήχηση των νέων».

 

Οι λειτουργίες του μητροπολίτη Ελασσώνος

Στην Κρανέα, στο Λιβάδι, στη Δεσκάτη, στο Δρυμό και στη Δολίχη θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος ο κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει:

- Αύριο Κυριακή 11 Μαρτίου, το πρωί, στη θεία λειτουργία του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δεσκάτης. Στις 6 το απόγευμα στον Γ΄ κατανυκτικό εσπερινό του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δεσκάτης.

- Τη Δευτέρα 12 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο ευχέλαιο του ιερού ναού Προφήτη Ηλία Δρυμού.

- Την Τρίτη 13 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο ευχέλαιο στη Δολίχη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass