Η ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΝΟΣ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑΙΑ - ΘΥΜΑ ΛΗΣΤΩΝ

«Ξήλωσαν μέχρι και το πάτωμα για να βρουν λεφτά…»

* Οι ληστές την έδεσαν, την χτύπησαν μαζί με τον αδερφό της στο πατρικό στο χωριό που βρέθηκε για να φροντίσει τον πατέρα της * Κάθειρξη 15 χρόνων σε δύο άτομα

Δημοσίευση: 10 Μαρ 2018 22:40

Σκηνές βγαλμένες από αστυνομική ταινία έζησε μια γυναίκα κάτοικος Λάρισας, η οποία, ενώ βρισκόταν στο χωριό της επισκεπτόμενη τον αδερφό της και τον κατάκοιτο πατέρα της, δέχθηκε επίθεση από ληστές.

Ήταν αλύπητοι και στην προσπάθειά τους να βρούνε χρήματα δεν δίστασαν να τους δέσουν, να τους φιμώσουν, να τους χτυπήσουν και να ξηλώσουν ακόμα και το πάτωμα για να βρούνε χρήματα.

Έτσι τα περιέγραψε η ίδια τόσο κατά την κατάθεσή της στην αστυνομία όσο και κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας. Εν τέλει οι δύο κατηγορούμενοι αποδείχθηκε πως ήταν οι δράστες (ο ένας εκ των δύο το παραδέχθηκε) της ληστείας και τιμωρήθηκαν με ποινή κάθειρξης 15 ετών ο καθένας.

"Με το που πήγα στο δωμάτιό μου για να κοιμηθώ μου επιτέθηκαν τρία άτομα. Με χτυπούσαν σε όλο το σώμα με τα χέρια και τα πόδια και με ένα σίδερο. Μου έδεσαν με ταινία το στόμα, και με σχοινί τα χέρια και τα πόδια» περιέγραφε στην αστυνομία, λίγο μετά το περιστατικό ο αδερφός της Λαρισαίας που όμως δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

«Συνέχιζαν να με χτυπούν και έλεγαν: «Τα λεφτά, δώσε μας τα λεφτά αλλιώς σε σκοτώνουμε. Πες μας πού τα έχεις κρυμμένα». Εγώ τους απάντησα πως δεν έχω λεφτά και ότι αν βρείτε λεφτά σκοτώστε με. Όλο αυτό το διάστημα με είχαν βάλει κάτω από το τραπέζι. Έψαχναν παντού. Ξήλωσαν μέχρι και το πάτωμα» και πρόσθεσε: «Κάποια στιγμή η αδερφή μου ήρθε και χτύπησε το παράθυρο. Τότε την άρπαξαν και την έβαλαν μαζί μου μέσα στο δωμάτιο. Το συμβάν διήρκησε περίπου δύο ώρες. Πήραν από το πορτοφόλι 350 ευρώ. Έφυγαν, κλείδωσαν και άφησαν τα κλειδιά έξω από την πόρτα. Έκοψαν το καλώδιο του τηλεφώνου. Βγήκα, πήγα σε ένα γειτονικό σπίτι και κάλεσα την αστυνομία».

Από την πλευρά της η αδερφή του κατέθεσε τόσο στην αστυνομία όσο και στο δικαστήριο μεταξύ άλλων ότι: «Ένας άγνωστος που φορούσε σκούφο, με έπιασε με βίαιο τρόπο από τον λαιμό και με έβαλε μέσα στο σπίτι. Εκεί βρίσκονταν άλλα δύο άτομα που φορούσαν σκούφο. Είδα πως είχαν βάλει τον αδερφό μου κάτω από το τραπέζι. Τον είχαν δεμένο χειροπόδαρα. Τον χτυπούσαν και του ζητούσαν λεφτά. Μετά άρχισαν να χτυπούν και μένα με μπουνιές και κλωτσιές. Ζητούσαν λεφτά συνέχεια. Πετούσαν τα πράγματα από τις ντουλάπες. Με ένα σιδηρολοστό ξήλωσαν και το πάτωμα για να βρούνε λεφτά.

Όταν έφυγαν μας άφησαν δεμένους. Με ένα ξυραφάκι λυθήκαμε. Κόψαμε τα σκοινιά».

 Οι δύο αλλοδαποί, κρίθηκαν ένοχοι για την πράξη της ληστείας, από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass