ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΕΚΛ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Πλήρης καταπάτηση των γυναικείων δικαιωμάτων

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 22:56

Η πλήρης καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών καταγγέλθηκε από μέλη του Εργατικού Κέντρου Λάρισας σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε για την ημέρα της γυναίκας.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα τσακίζονται, έχει επιβληθεί άγρια φοροληστεία και γίνεται αρπαγή σπιτιών μέσω των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. «Μέσα από τα μνημόνια και τους αντεργατικούς νόμους που ψήφισαν οι αστικές κυβερνήσεις αυτά τα χρόνια, δεν γλίτωσαν βεβαίως και τα δικαιώματα των γυναικών όπως της προστασίας της μητρότητας, με τελευταίο και αποκαλυπτικό για τον αντεργατικό χαρακτήρα της Ε.Ε, την απόφαση του ευρωδικαστηρίου που θεωρεί νόμιμες τις απολύσεις των εγκύων εργαζόμενων» τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου. Οι εκπρόσωποι του ΕΚΛ κάλεσαν κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα, να μην αποδέχεται αυτή την άθλια κατάσταση που της επιβάλλουν να ζει, να μην συμβιβάζεται, να μην απογοητεύεται και να μην περιμένει να βελτιωθεί η ζωή της από καμία αστική κυβέρνηση, από την Ε.Ε και την εργοδοσία.
Επιπλέον, καλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν στους αγώνες για άμεση επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κατάργηση των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν στην περίοδο της κρίσης, πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο, 5θήμερο, επέκταση της άδειας κυήσεως-τοκετού σε όλες τις γυναίκες, επίδομα 1.000 ευρώ σε κάθε γέννα, κάλυψη εξόδων προγεννητικού ελέγχου, ιατρικής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, άδεια μητρότητας για έναν χρόνο με πλήρη μισθό και ασφάλιση αλλά και να πουν βροντερό «όχι» στην κατάργηση του νόμου απαγόρευσης απόλυσης εγκύου.
ΤΟ ΠΑΜΕ
Τους χιλιάδες αγώνες που έχουν δώσει οι γυναίκες στη διάρκεια πολλών δεκαετιών για ίσα δικαιώματα και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας τιμά και φέτος το ΠΑΜΕ. Σε ανακοίνωσή του δηλώνει τη στήριξη στις γυναίκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας που «ματώνουν» από τα αντεργατικά μέτρα και καταγγέλλει το αποκρουστικό και αντιδραστικό πρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έφτασε στο σημείο να νομιμοποιήσει απόλυση εγκύου.
Το ΠΑΜΕ, σε σχετική ανακοίνωσή του, καλεί τις εργαζόμενες γυναίκες, «τις γυναίκες της υπαίθρου, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες γυναίκες, νέες μητέρες, όλες αυτές που αποτελούν το διαχρονικό καύσιμο για την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρήσεων, να σηκώσουν το ανάστημά τους, να αναμετρηθούν με την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία, με τις δυσκολίες και τα εμπόδια που τους βάζει το σύστημα.
Να οργανωθούν στα ταξικά συνδικάτα, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ και να παλέψουν δίπλα με τους άνδρες συναδέλφους τους για τη ζωή που αξίζει στις ίδιες και στις οικογένειές τους. Να διεκδικήσουν την ανάκληση των απωλειών, πλέρια εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζόμενων και του λαού. Να δώσουν τη μάχη για επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και της ΕΓΣΣΕ, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με αυξήσεις στους μισθούς και βελτίωση των όρων εργασίας, για το δικαίωμα στην πλήρη και σταθερή εργασία, για τη δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση και για την προστασία της μητρότητας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass