ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΔΕΥΑΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΜΕ ΤΑ ΝΕΡΑ

Σχετίζεται με την άνοδο της στάθμης του Πηνειού

*Τονίζει ωστόσο πως δεν έχει καμία εμπλοκή σχετικά με τα αστικά λύματα

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 21:04

Την άμεση τοποθέτηση της διοίκησης της ΔΕΥΑΛ προκάλεσε το χθεσινό δημοσίευμα της «Ε» για την πολυκατοικία που βρίσκεται δίπλα από τον κυκλικό κόμβο της Νέας Σμύρνης και πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, ανάβλυζε νερό από το υπόγειό της με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της Δημοτικής Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λάρισας, κ. Δημήτρη Σαββοργινάκη το γεγονός πως το νερό μπήκε στο υπόγειο από το έδαφος σχετίζεται άμεσα με την άνοδο της στάθμης των νερών του ποταμού. Στο συγκεκριμένο σημείο που βρίσκεται η οικοδομή, συναντιούνται η εσωτερική κοίτη του Πηνειού και η τάφρος με την ονομασία «Ι1».

Όμως η ανησυχία των ενοίκων δεν έγκειται μόνο στο θέμα των θεμελίων αλλά και στο γεγονός πως βρέθηκαν στοιχεία αστικών λυμάτων στο νερό. «Όντως σε δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε από το χημείο της ΔΕΥΑΛ, βρέθηκαν ίχνη αστικών λυμάτων όμως αυτά δεν σχετίζονται με τη ΔΕΥΑΛ και το δίκτυο ακαθάρτων της, αλλά με την τάφρο Ι1» ξεκαθάρισε.

Επίσης ενημέρωσε πως η ΔΕΥΑΛ, με την άδεια των ενοίκων, θα ξαναπάρει δείγματα, ενώ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα.

Η συγκεκριμένη οικοδομή, που βρίσκεται επί της οδού Αρβανιτοπούλου, ανάμεσα από Σωκράτους και Σάκη Καράγιωργα, μπροστά στο νέο έργο του κυκλικού κόμβου στην είσοδο της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της ΔΕΥΑΛ, δεν είναι η μόνη στη Λάρισα που συμβαίνει αυτό το φαινόμενο, λόγω της ανόδου της στάθμης καθώς έχει καταγραφεί και αλλού, μακριά από τη Νέα Σμύρνη αλλά κοντά στο ποτάμι.

Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass