ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ Π.Θ.

Στο επίκεντρο οι παθήσεις του παιδικού ισχίου

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 15:23

Η σύγχρονη προσέγγιση των παθήσεων του παιδικού ισχίου βρέθηκε στο επίκεντρο της επιστημονικής συνάντησης που διοργάνωσε χθες η Ορθοπαιδική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας παρουσία του καθηγητή Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Tim Theologis. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο μεγάλο αμφιθέατρο «Ιπποκράτης» της Ιατρικής Σχολής, στη Βιόπολη της Λάρισας.


Οι διαλέξεις της επιστημονικής εσπερίδας παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους γιατρούς της Ορθοπαιδικής, Γενικής Ιατρικής, Φυσικοθεραπευτές, αλλά και για όλους τους επαγγελματίες της υγείας που ασχολούνται με τη φροντίδα των παιδιών. Αναλυτικά ο καθηγητής Tim Theologis αναφέρθηκε στην «Εμβιομηχανική και συμπτωματολογία στην παιδική πλατυποδία», η καθηγήτρια Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ζωή Νταϊλιάνα στις «Συγγενείς ανωμαλίες του αντίχειρα», ο πανεπιστημιακός υπότροφος, Ορθοπαιδική κλινική Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Ρηγόπουλος στη «Συμβολή του Ορθοπαιδικού στην αντιμετώπιση συγγενών παθήσεων του συνδετικού ιστού» και ο επιμελητής Β, Ορθοπαιδικής κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Στρατής Αθανασέλης αναφέρθηκε στα «Υπερκονδύλια κατάγματα βραχιονίου στα παιδιά». Ακολούθησε συζήτηση, ενώ στη συνέχεια ο καθηγητής Tim Theologis ανέπτυξε το θέμα της χειρουργικής αντιμετώπισης της συγγενούς δυσπλασίας του ισχίου. Για τη χειρουργική αντιμετώπιση του σπαστικού Άνω Άκρου μίλησε ο καθηγητής Ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κώστας Μαλίζος, ενώ η εσπερίδα έκλεισε με ομιλία του προσκεκλημένου καθηγητή ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο της ορθοπαιδικής χειρουργικής στην εγκεφαλική παράλυση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass