ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

Καλούν τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση

Δημοσίευση: 30 Ιαν 2018 16:07

Σε επαγρύπνηση καλεί τους εργαζόμενους εταιρίας κινητής τηλεφωνίας ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας, μετά και την εξαγορά από μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου.
«Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλες εταιρίες, αναζητούν νέα πεδία κερδοφορίας, προχωρώντας σε συνεργασίες με ενεργειακούς ομίλους. Ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών είναι από τους πιο κερδοφόρους τα τελευταία χρόνια, που παρά την κρίση των τελευταίων ετών, παρά την πτώση του τζίρου τους κατάφεραν να συγκρατήσουν την πτώση του ποσοστού κέρδους τους και να διατηρήσουν την κερδοφορία τους. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο αυτό είναι κακοπληρωμένοι, με ωράρια λάστιχο, με τον συνεχή φόβο της αξιολόγησης και της απόλυσης.


Επίδομα ταμείου, επίδομα γάμου, τριετίες κτλ, ούτε για αστείο. Σύμφωνα με τις τελευταίες καταγγελίες μάλιστα, οι εργαζόμενοι καλούνται κάθε φορά να πληρώνουν από την τσέπη τους ό,τι διαφορά υπάρχει στο ταμείο, με αρκετές φορές το ποσό που χάνουν στο τέλος του μήνα να είναι αξιοσημείωτο για κάθε εργαζόμενο, ενώ ούτε επίδομα ταμείου παίρνουν οι εργαζόμενοι, το οποίο γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δίνεται στους εργαζόμενους που διαχειρίζονται χρήματα, ούτε κάποιο άλλο επίδομα διαχειριστικών λαθών που θα επέτρεπε ως έναν βαθμό οι εργαζόμενοι να καλύπτουν τέτοιου είδους διαφορές.
Επίσης, σύμφωνα με καταγγελίες, με το που προχώρησε η εξαγορά οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να υπογράψουν νέες συμβάσεις εργασίας από 8ωροι σε 4ωρους και με αντίστοιχη μείωση στον μισθό τους βέβαια. Και ως συνηθίζεται, η εργοδοσία “ενημέρωσε” ότι όποιος δεν το δεχτεί και δεν υπογράψει θα απολυθεί.
Καλούμε τους εργαζόμενους να αντισταθούν. Έχουν δικαίωμα να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις και να διεκδικήσουν να μείνουν στη δουλειά με ό,τι εργασιακό δικαίωμα είχαν έως σήμερα. Δεν μπορεί ο εργοδότης να σου επιβάλει τους όρους εργασίας, θεωρείται μονομερής ενέργεια και δεν αποτελεί λόγο απόλυσης. Σε περίπτωση απόλυσης συναδέλφου που αρνηθεί να υπογράψει, η απόλυση είναι εκδικητική και διεκδικούμε την ακύρωσή της».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass