ΣΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΤΥΡΝΑΒΙΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕ ΣΑΤΥΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρωταγωνιστές ο Τραμπ, ο Κοντονής και ο "Κούλης"

* Η νέα γενιά συνεχίζει επάξια την παράδοση

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 22:12

Η ευρηματικότητα και η έμπνευση πρωταγωνιστεί και φέτος στο Τυρναβίτικο Καρναβάλι 2018 και το Μπουρανί. Ήδη στο αμαξοστάσιο του Δήμου Τυρνάβου πρωτοστατούν ο Κιμ και ο Τραμπ, ο κ. Κοντονής με τους πλειστηριασμούς ο «Κούλης» και οι εξωγήινοι και άλλα πολλά θέματα από την ελληνική και διεθνή επικαιρότητα.

Με κέφι και έμπνευση συνεχίζονται πυρετωδώς οι προετοιμασίες για το Τυρναβίτικο Καρναβάλι και το Μπουρανί από τον Δήμο Τυρνάβου, αλλά και από τις δεκάδες ομάδες καρναβαλιστών που θα συμμετέχουν στη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και ομάδων μασκαρεμένων την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους του Τυρνάβου.

Πάνω από δεκαπέντε άρματα βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί το τιμ της καλλιτεχνικής ομάδας συνεχίζει πυρετωδώς τις εργασίες.

Μιλώντας χθες στην «Ε» από τον χώρο του Αμαξοστασίου, όπου πραγματοποιούνται οι κατασκευές των αρμάτων, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη σημείωσε ότι ο Δήμος Τυρνάβου τα τελευταία χρόνια, συνεχίζοντας την παράδοση από το παρελθόν έχει δώσει χώρο σε νέους καλλιτέχνες, της περιοχής του Τυρνάβου, απόφοιτους των Σχολών Καλών Τεχνών. Τον γενικό συντονισμό των εργασιών για την κατασκευή των αρμάτων έχουν οι Γιώργος Κιτσούλης, Μιχάλης Τζόλας και ως σιδεράς ο Βασίλης Κόκκας και μαζί τους ένα μεγάλο άριστο επιτελείο συνεργατών.

Με τις νέες τεχνοτροπίες και καινοτόμες πρακτικές στις κατασκευές τους αποδίδουν τα θέματά τους με φυσικότητα και ζωντάνια και αναμένεται να γοητεύσουν τους χιλιάδες επισκέπτες του φετινού Τυρναβίτικου Καρναβαλιού – Μπουρανί 2018.

Αν και φέτος οι Αποκριές πέφτουν νωρίς, ωστόσο στο αμαξοστάσιο οι εργασίες έχουν ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα ώστε όλα να είναι έτοιμα για τη μεγάλη διοργάνωση όπου για πολλές ημέρες ο Τύρναβος θα είναι και πάλι στο επίκεντρο του κεφιού, του γλεντιού και της διασκέδασης αφήνοντας, έστω πρόσκαιρα, τα προβλήματα στην άκρη.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass