Χωματερή στις εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης

• Νέοι αυθαίρετοι σκουπιδότοποι ξεφυτρώνουν συνεχώς

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2018 22:03

Δεν είναι λίγες οι φορές που ο φακός της «Ε» έχει καταγράψει αυθαίρετες χωματερές σε διάφορα σημεία εκτός πόλης, σε αγρούς και βοσκοτόπια, σε χώρους μακριά από τον αστικό ιστό.

Αυτή τη φορά οι ασυνείδητοι που απορρίπτουν τα σκουπίδια τους σε μη ενδεδειγμένους χώρους «χτύπησαν» δίπλα σε κατοικημένη περιοχή, σε σημείο που βρίσκεται ανάμεσα στις παλιές και νέες εργατικές κατοικίες της Γιάννουλης.
Παράνομες χωματερές, μέρη όπου ο καθένας πετάει ό,τι δεν χρειάζεται, υπάρχουν πολλές. Αρκεί να κάνει κάποιος μια βόλτα στα περίχωρα της Λάρισας, σε αγρούς και βοσκοτόπια, στα αναχώματα του Πηνειού και αλλού, και θα το διαπιστώσει εύκολα ιδίοις όμμασι. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις, όπως αυτή στο φωτογραφικό υλικό που παραθέτουμε, όπου η ασυνειδησία κάποιων ξεπερνά κάθε όριο. Στο σημείο ανάμεσα στις παλιές και τις νέες εργατικές κατοικίες υπάρχει ένα μεγάλο οικόπεδο, αρκετών στρεμμάτων που παραμένει αναξιοποίητο.
Εκεί έχουν στήσει κάποιοι πρόχειρα, μικρά μαντριά και στεγάζουν τέσσερα – πέντε ζώα και άλλοι έχουν αφήσει τα μελίσσια τους. Κι ανάμεσα σε όλα αυτά είναι πεταμένα και λογής οικιακά σκουπίδια, συσκευασίες από γεωργικά φάρμακα, μπάζα και οικοδομικά υλικά, συγκεντρωμένα σε διάφορες στοίβες, εδώ κι εκεί στο οικόπεδο, δημιουργώντας πολλές μικρές εστίες μόλυνσης. Δίπλα, μάλιστα, σε χώρους όπου παίζουν μικρά παιδιά, τα οποία κατοικούν στους παρακείμενους οικισμούς.
Το παράδοξο είναι ότι το οικόπεδο φαίνεται καθαρισμένο, σχετικά πρόσφατα, μιας και τα χόρτα είναι κομμένα και δεν υπάρχει άλλου είδους βλάστηση, ψηλά χόρτα, κ.λπ. Άρα υποθέτει κάποιος ότι και η χωματερή μάλλον είναι πρόσφατο «δημιούργημα», που θα πρέπει να καθαριστεί άμεσα.
Π.Φ.

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass