ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΙΩΝ

Αγιασμός των υδάτων σήμερα σε όλο τον νομό

Δημοσίευση: 06 Ιαν 2018 9:54 | Τελευταία ενημέρωση: 06 Ιαν 2018 9:56

Με επισημότητα θα εορταστούν τα Θεοφάνια σε όλο τον νομό Λάρισας από τις κατά τόπους μητροπόλεις και τους Δήμους. Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου, στον μητροπολιτικό ναό Αγ. Αχιλλίου θα τελεσθεί θεία λειτουργία των Θεοφανίων. Στις 10:30 π.μ. ο μέγας αγιασμός των υδάτων χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου σεβ. Ιγνατίου και στις 11 π.μ. θα ακολουθήσει η έξοδος από τον ιερό μητροπολιτικό ναό για την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη γέφυρα του Πηνειού. Μετά το πέρας του αγιασμού των υδάτων, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δεξίωση και κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Λαρισαίων στην ισόγεια αίθουσα του Θεάτρου ΟΥΗΛ (Ανθ. Γαζή και Κουμουνδούρου).

Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος αύριο Κυριακή 7 Ιανουαρίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου Τυρνάβου.

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

Στον μητροπολιτικό ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής θα τελεστούν τα Θεοφάνια στα Φάρσαλα. Στις 10:30 π.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Αγιασμός και στις 12 μ. θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων με τη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στον Απιδανό ποταμό.

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Με θρησκευτική κατάνυξη και λαμπρότητα η περιοχή της Ελασσόνας θα γιορτάσει τα Αγια Θεοφάνια, στους ιερούς ναούς της.

Στον μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, σήμερα Σάββατο, από τις 7.30 έως τις 10.30 το πρωί, θα τελεσθεί αρχικά ο όρθρος και στη συνέχεια η αρχιερατική θεία λειτουργία, όπου θα χοροστατήσει ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων. Αμέσως μετά, με πομπή και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Ελασσόνας, ο κλήρος, οι αρχές και ο κόσμος θα κατευθυνθούν στη γέφυρα του ποταμού Ελασσονίτη. Εκεί θα γίνει η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, ένα έθιμο που κρατάει πολλά χρόνια.

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

Η τελετή του αγιασμού των υδάτων θα πραγματοποιηθεί στο σιντριβάνι της Κεντρικής πλατείας της Νίκαιας, ύστερα από τη δοξολογία των Φώτων που θα τελεστεί στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου. Παρόμοιες θρησκευτικές τελετές θα γίνουν σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

 ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Οι τελετές Αγιασμού των Υδάτων θα πραγματοποιηθούν σήμερα Σάββατο, στις 10:30 π.μ, στο σιντριβάνι της Κεντρικής πλατείας της Αγιάς για τη Δημοτική Ενότητα Αγιάς, στον ιερό ναό Αγίου Αθανασίου Δήμητρας για τη Δημοτική Ενότητα Λακέρειας και στο λιμάνι Στομίου, στη θέση «Φάρος», για τη Δημοτική Ενότητα Ευρυμενών. Για τη Δημοτική Ενότητα Μελιβοίας θα γίνει στο λιμάνι του Αγιοκάμπου στις 12 το μεσημέρι.

Όρθρος και θεία λειτουργία θα τελεσθεί σήμερα το πρωί στην ιερά μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς, ενώ θα ακολουθήσει Αγιασμός των Υδάτων στη δεξαμενή της μονής από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Αθανάσιο Μακρή.

Τέλος, να σημειωθεί, πως αύριο το πρωί, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος θα χοροστατήσει στην αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία στον ενοριακό ιερό ναό Τιμίου Προδρόμου στην Αγιά για την εορτή της Συνάξεως του Αγίου ενδόξου Προφήτου, Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Ο συγκεκριμένος ναός θα είναι ο μοναδικός που θα λειτουργήσει στην Αγιά την Κυριακή (μονοκλησία). Αμέσως μετά τη θεία λειτουργία, ο σεβασμιότατος θα μεταβεί στο Πνευματικό Κέντρο των Αγίων Αντωνίων, όπου θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα.

ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ

Από την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών για τα Θεοφάνια στον Πλαταμώνα.

Οι ιερές ακολουθίες θα τελεστούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα: Σήμερα Σάββατο 6 Ιανουαρίου: 7 π.μ. – 10 π.μ. όρθρος– θεία λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος.

10 π.μ. - 10:45 π.μ. Μέγας Αγιασμός Θεοφανίων εντός του ιερού ναού.

10:45 π.μ. -11:30 π.μ. Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στο Λιμάνι.

Στις ιερές ακολουθίες θα προεξάρχει ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass