ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2018

Τα έργα που ζητά η 3η Δημοτική Κοινότητα

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2018 19:15

Τις προτάσεις της, με αφορμή το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Λαρισαίων για το 2018, κατέθεσε η 3η Δημοτική Κοινότητα Λάρισας που αφορά στις συνοικίες του Αγ. Κωνσταντίνου, του Αγ. Γεωργίου, των Λαχανόκηπων, της περιοχής ΑΤΑ, της Νέας Σμύρνης καθώς και τον οικισμό Κουλουρίου.

Προτάσεις που, μεταξύ άλλων, εστιάζουν σε ασφαλτοστρώσεις, σε διανοίξεις οδών, στην αναβάθμιση των υποδομών σε σχολεία, δημοτικά κτίρια, κοινόχρηστους χώρους και παιδικές χαρές, στην αποκατάσταση ζημιών σε πάρκα και πλατείες όπως και στην υλοποίηση έργων από τη ΔΕΥΑΛ.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αναλυτικότερα οι προτάσεις, όπως σημειώνει ο πρόεδρος της 3ης Δημοτικής Κοινότητας Κων. Ζέβλας αφορούν στα εξής έργα: «Ασφαλτοστρώσεις. Οδός Δημοσθένους: Από Σωκράτους μέχρι Πλάτωνος αποκατάσταση του οδοστρώματος με παράλληλη υποδομή (έγινε δύο φορές στο παρελθόν μερική αποκατάσταση, σύντομα όμως το οδόστρωμα πάλι υποχωρούσε). Οδός Γιαννιτσών και Στρ. Φράγγου: (από Νικηταρά έως Περικλέους) αποκατάσταση οδοστρώματος.

Οδός Λατανίας: (όπισθεν Ι.Ν. Αγίου Κων/νου) από οδό Θεοτοκοπούλου μέχρι οδό Κίρκης, αντικατάσταση ασφάλτου. Οδός Επιδανού Ν. Σμύρνη τμήμα περίπου 30 μέτρων μεταξύ των οδών Κυναιγείρου και εργοστασίου. Απαιτούνται κρασπεδόρειθρα και ασφαλτόστρωση. Οδός Ερέτριας: Περιοχή Λαχανόκηπων. Απαιτείται παρέμβαση ασφαλτόστρωσης στο τμήμα μεταξύ Π.Ε.Ο. και αναχώματος. Οδός Τριπόλεως: Περιοχή Αγίου Γεωργίου, αποκατάσταση οδοστρώματος. Τσιμεντοστρώσεις: Οδός Βοιωτίας: Νταμάρια Νέας Σμύρνης συντήρηση οδοστρώματος γιατί λιμνάζουν όμβρια ύδατα.

ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ

Οδός Πλάτωνος: Ν. Σμύρνη, έναντι 11ο Δ.Σ. κατεστραμμένα πεζοδρόμια. Απαιτείται ανακατασκευή. Οδός Οδυσσέως Ν.Σμύρνη, μεταξύ των οδών Ομήρου και Αγαμέμνονος. Απαιτείται ανακατασκευή.

Οδός Αγιάς: Περιοχή Α.Τ.Α. μεταξύ των οδών Ψυχάρη και Σιδ. Γραμμές. Απαιτείται ανακατασκευή. Κατασκευή ραμπών για ΑμεΑ στα πεζοδρόμια της γέφυρας της Νέας Σμύρνης για εύκολη πρόσβαση από τη συνοικία προς το Κέντρο. Ομαλοποίηση του πεζοδρομίου στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και 23ης Οκτωβρίου ακριβώς έναντι της εισόδου του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ.Κων/νου όπου οι υψομετρικές διαφορές καθιστούν δύσκολη την ομαλή διάβαση των πεζών.

ΔΙΑΝΟΙΞΕΙΣ

Ν. Σμύρνη: Διάνοιξη του καταπατημένου από ιδιώτες δρόμου παράλληλα και δίπλα στο πρανές της Π.Ε.Ο. μεταξύ των οδών Αισχύλου και Πλάτωνος. Ο χώρος ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Οδός Σισύφου Ν.Σμύρνη: Διάνοιξη της οδού με κατεδάφιση της εγκαταλελειμμένης και ετοιμόρροπης οικίας στο μέσον του δρόμου καθώς και απομάκρυνση της κολόνας ΔΕΗ. Οδός Χρηστοβασίλη: Διάνοιξη στη συμβολή της με την οδό 23ης Οκτωβρίου. Οδός Ξυνοπούλου: Στην αρχή της κοντά στην Καραγάτση υπάρχουν δύο αυλές από παλιά ισόγεια σπίτια που εισέρχονται μέσα στο δρόμο. Απαιτείται διάνοιξη. Πλατεία Χασιώτη. Αγ. Γεώργιος: Απαιτείται διάνοιξη της εισόδου για ελεύθερη πρόσβαση.

ΣΧΟΛΕΙΑ

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας: Χώρος πολλαπλών εκδηλώσεων. Άμεση ολοκλήρωση όλων των προϋποθέσεων για τη σύντομη ανέγερσή του. Σχολικό Συγκρότημα ΑΤΑ: Διαμόρφωση του αύλειου χώρου διότι λιμνάζουν τα όμβρια ύδατα με ότι αυτό συνεπάγεται. Σχολικό Συγκρότημα ΑΤΑ: Δημιουργία αιθούσης πολλαπλών χρήσεων. Αίτημα όλων των σχολείων.

Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Κων/νου: Άμεση αποκατάσταση της μόνωσης της ταράτσας του κτιρίου για να σταματήσουν τα προβλήματα υγρασίας του Β’ ορόφου.

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Παιδική Χαρά της οδού Ζάνου Ν. Σμύρνης: αναβάθμιση έτσι ώστε να μπει στο πρόγραμμα της πιστοποίησης. Παιδική Χαρά της οδού Αρτέμιδος Ν.Σμύρνης: αναβάθμιση έτσι ώστε να μπει στο πρόγραμμα της πιστοποίησης. Κ.Χ. πίσω από το Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Γεωργίου. Αξιοποίησή του ως χώρος θερινών εκδηλώσεων της συνοικίας και ενσωμάτωσή του στο Πολιτιστικό Κέντρο.

Αξιοποίηση του μικρού Κ.Χ. στο Ο.Τ. 1084 στην πλατεία Καραμπάτσα στη Νέα Σμύρνη (118,67 m2) ως χώρος μικρών θερινών εκδηλώσεων (μικρό αμφιθέατρο).

ΠΑΡΚΑ - ΠΛΑΤΕΙΕΣ

Πάρκο Αγ. Δημητρίου Ν.Σμύρνη: Αποκατάσταση μικροζημιών από το τεχνικό συνεργείο του Δήμου. Δημιουργία πάρκου στην οδό ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κ.Χ.967 και εξαγορά και του υπόλοιπου δεσμευμένου τμήματος Κ.Χ. Πάρκο Οδού Αισχύλου: α'. Αυτόματο πότισμα στο πρώτο παρτέρι, γέμισμα με αμμόχωμα γιατί είναι λακκούβα και παγκάκια. β' Συντήρηση στο υπόλοιπο πάρκο.

Πλατεία Καραμπάτσα (ΚΑΠΗ) Ν. Σμύρνης: Διαμόρφωση της στρογγυλής αλάνας σε χώρο πρασίνου και περίφραξη με φυτά-θάμνους. Δημιουργία χώρου πρασίνου στον Κ.Χ.475Α - 475Β, περιοχή Αγ.Κων/νου, μεταξύ των οδών Υψηλάντου - Ηρ.Πολυτεχνείου και Όρνος. Δημιουργία πλατείας στο Κ.Χ.1057 στην οδό Ζάνου στα Νταμάρια της Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του δημάρχου στους κατοίκους της περιοχής. Δημιουργία πλατείας και ενός μικρού χώρου άθλησης στον Κ.Χ.1061 Α, εμβαδού 2056m2 στη Νέα Σμύρνη μεταξύ των οδών Αρβανιτοπούλου - Ζάνου- Πενταλόφου.

ΔΕΥΑΛ

Δημιουργία αποχετευτικού αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Ναυαρίνου, περιοχή Αγ.Κων/νου, μεταξύ των οδών Γ.Σεφέρη και Κίρκης. Δημιουργία αποχετευτικού αγωγού ομβρίων υδάτων στην οδό Αρκαδίου, περιοχή Αγ.Κων/νου, μεταξύ της Ηρώων Πολυτεχνείου και Σιδ. Γραμμές. Δημιουργία αποχετευτικού αγωγού ομβρίων υδάτων και στο υπόλοιπο κομμάτι της οδού Αχελώου στη Νέα Σμύρνη μέχρι το τέλος της στην οδό Εργοστασίου. Δημιουργία αποχετευτικών αγωγών ομβρίων υδάτων και ακαθάρτων στο 3ο χλμ. Λάρισας - Θεσ/νίκης προκειμένου να εξυπηρετήσει τις πολλές επιχειρήσεις της περιοχής.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Παρεμβάσεις στη φωτεινή σηματοδότηση της διασταύρωσης Ηρώων Πολυτεχνείου και Υψηλάντου ώστε να σταματήσουν τα συχνά τροχαία ατυχήματα. Προτεινόμενη λύση η τοποθέτηση προειδοποιητικού φαναριού στην Ηρ. Πολυτεχνείου. Δημιουργία ποδηλατοδρόμου στη Σάκη Καράγιωργα στον παλιό δρόμο.

* Κατασκευή νέας γέφυρας στην οδό Κάρλας στον Αγ. Γεώργιο, διότι η υπάρχουσα κρίνεται ακατάλληλη και πολύ επικίνδυνη» καταλήγουν οι προτάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass