ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΧΙΛΛΙΟΥ

Κάλαντα στον Πανεπιστημιακό

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2018 16:45

Το μήνυμα ότι «πάει ο παλιός ο χρόνος» και ότι ανατέλλει το καινούργιο έτος μετέφεραν οι Νέοι του Ναού του Αγίου Αχιλλίου το πρωί της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Μετά τη Θεία Λειτουργία συγκεντρώθηκαν στον Άγιο Αχίλλιο και κατευθύνθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου έψαλαν Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας στους ασθενείς. «Αρχιμηνιά κι αρχιχρονιά, ψιλή μου δενδρολιβανιά... Άγιος Βασίλης έρχεται κι όλους μας καταδέχεται», «Άγιος Βασίλης έρχεται από πίσω απ' το Καμάρι...βάλτε μας κρασί να πιούμε», «Και νέο έτος αριθμεί...του χρόνου μας αρχή καλή και ο Χριστός μας προσκαλεί», «Καλημερίζω φέρνοντας αγέρα μυρωμένο... Σε όλους σας ευχόμαστε αγάπη, ειρήνη, υγεία», «Εμείς εδώ δεν ήρθαμε να φάμε και να πιούμε, παρά σας αγαπούσαμε κι ήρθαμε να σας δούμε», «Ο Βασίλειος ο Μέγας ιεράρχης θαυμαστός εις την οικογένειά σας να'ναι πάντα βοηθός».

Όπως αναφέρουν σε σχετικό δελτίο τύπου «στην Παιδιατρική Κλινική τραγουδήσανε και πιο παιδικά κάλαντα και μοίρασαν δώρα σε όλα τα παιδάκια σκορπίζοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Η συγκίνηση ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα όλων, ασθενών, νοσηλευτών και συνοδών. Είναι όντως βαρύ να βρίσκεται κανείς, τέτοιες ιδίως μέρες, στο κρεβάτι του πόνου και πάλι είναι παρήγορο να δέχεται επίσκεψη από μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων, που τραγουδούν τα κάλαντα και δίνουν ευχές.

Είδαμε στα μάτια πολλών τον προβληματισμό, τη χαρά, το δάκρυ, την ευχάριστη έκπληξη, τη γεμάτη αγάπη ανταπόκριση. Νευρολογική, Αιματολογική, Ορθοπαιδική, Νεφρολογική, Ουρολογική, Ογκολογική... Κλινική. Σε όλες μας καλοδέχτηκαν με συμπάθεια κι έτσι διάλυσαν την αρχική μας διστακτικότητα ότι ίσως τους ενοχλούμε. Η παρουσία τόσων νέων ανθρώπων αναπτέρωσε την ελπίδα, ταξίδεψε το νου πίσω στο παρελθόν, έκανε να ξεχαστεί για λίγο η ασθένεια και έφερε το χαμόγελο στα σκυθρωπά πρόσωπα. Δοξασμένος να είναι ο Άγιος Θεός!»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass