ΓΕΜΑΤΑ ΦΕΤΟΣ ΤΑ «ΜΠΟΥΖΟΥΚΙΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πρωτοχρονιά στις πίστες…

Δημοσίευση: 03 Ιαν 2018 23:00

Στις πίστες έκαναν Πρωτοχρονιά και φέτος οι Λαρισαίοι.

Οι κάτοικοι της «πόλης που δεν κοιμάται ποτέ» όπως έλεγε και τέως δήμαρχος, το ξημέρωσαν πάνω σε σωρούς από λουλούδια, υπό τους ήχους λαϊκών ασμάτων, λικνιζόμενοι με μπρίο.

Παρά το γεγονός ότι τα «μπουζούκια» ως τρόπος διασκέδασης τα τελευταία χρόνια – κυρίως λόγω κρίσης – δεν περνούν και τις πιο ανθηρές τους μέρες, φαίνεται ότι αυτές τις γιορτές σημείωσαν μεγάλες πιένες. Τα περισσότερα νυχτερινά μαγαζιά με ζωντανό πρόγραμμα είχαν «100% πληρότητα», ενώ όπως σημειώνουν καταστηματάρχες στην «Ε», οι κρατήσεις για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς είχαν γίνει πολλές μέρες πριν. Ήδη, από πριν τα Χριστούγεννα οι κρατήσεις για τη βραδιά της αλλαγής του χρόνου ήταν πλήρεις. Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι οι «ανοργάνωτοι» που δεν μερίμνησαν εγκαίρως κι έτσι δεν κατάφεραν να βρουν, όχι τραπέζι αλλά ούτε σταντ για να διασκεδάσουν «στο όρθιο». Μάλιστα, όπως λένε κάποιοι επιχειρηματίες φέτος και οι ημέρες ανάμεσα στις δύο μεγάλες γιορτές, τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, ήταν αρκετά καλές από άποψη κίνησης.

Μπορεί η προσέλευση του κοινού στις λαρισαϊκές πίστες να ήταν αθρόα, ωστόσο το ξόδεμα έγινε με φειδώ. Λιγότερα και φθηνότερα ποτά, κατανάλωση κρασιού – που είναι πιο οικονομικό από τη βότκα, το ουίσκι και τα άλλα λεγόμενα «σκληρά» οινοπνευματώδη, αλλά και λιγότερα πανέρια με λουλούδια είναι τα νέα «χαρακτηριστικά» της νύχτας. Φυσικά, το παλαιότερο «έθιμο» του νταμπλ ντοτ – της διπλάσιας χρέωσης το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έχει από καιρό εκλείψει, δίνοντας στους λάτρεις του μπουζουκιού τη δυνατότητα να απολαύσουν τον αγαπημένο τους τρόπο διασκέδασης με πιο οικονομικούς όρους.

Αυτό που δεν έλειψε, πάντως, ήταν το κέφι και ο χορός μέχρι τελικής πτώσης, ως τις πρώτες πρωινές ώρες.

 

Π.Φ.

Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass