Σύγχρονη «παράδοση» δημιουργεί η Ερμού

* Με κέφι, χορούς, τραγούδια, για χιλιάδες συμπολίτες * Ξεχωριστή εκδήλωση από τον Σύλλογο Ιστορικού Κέντρου

Δημοσίευση: 01 Ιαν 2018 22:40

Μουσική, κεράσματα, ζεστό κρασί, καφές, ξωτικά, ταχυδακτυλουργοί και κομφετί περίμεναν τους επισκέπτες στον πεζόδρομο της Ερμού.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών και η Συντεχνία Αρτοποιών Νομού Λάρισας, με την εκδήλωση «Η Ερμού όπως παλιά», μεταμόρφωσαν αυτό το μικρό κομμάτι πεζοδρόμου σε εορταστική σκηνή με πλούσια δώρα για μικρούς και μεγάλους. Ο Άγιος Βασίλης μοίραζε στον κόσμο δωρεάν καζαμίες, τα ξωτικά, οι νεράιδες και η Πέππα ήταν εκεί για να φωτογραφηθούν και να παίξουν με τα παιδιά. Οι έμποροι της Ερμού αλλά και όλης της πόλης, κατάφεραν να αναβιώσουν με μοναδικό τρόπο το έθιμο που κρατά από το 1960 και θέλει κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς, αυτό το παραδοσιακό εμπορικό δρομάκι της πόλης να αποχαιρετά τον παλιό χρόνο με γλέντια και τραγούδια. Η Φιλαρμονική του Δήμου Λαρισαίων καθώς και το χορευτικό συγκρότημα Independence πλαισίωσαν επίσης τη γιορτή, εντυπωσιάζοντας τον κόσμο με την γκάμα των τραγουδιών και τις χορευτικές τους δεξιότητες. Ο δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο σπουδαίο γεγονός και συνοδευόμενος από τους αντιδημάρχους της πόλης, αντάλλαξε ευχές με τους εμπόρους και τον κόσμο ευχόμενος μια καλή και δημιουργική χρονιά. Τις ευχές τους στον εμπορικό κόσμο έδωσαν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος και ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» κ. Γιώργος Μιχαλόπουλος. Η γιορτή κορυφώθηκε με κλήρωση δύο μεγάλων δώρων, ένα παιδικό ποδήλατο και ένα διήμερο ταξίδι για δύο άτομα. Το ποδήλατο κέρδισε ο νεαρός Γιάννης Νούλης και το ταξίδι η κ. Βλασιάδου Αγγελική.

Μοναδική «σκιά» στη χθεσινή γιορτή το ξεχωριστό περίπτερο του Συλλόγου Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου Λάρισας, που στήθηκε στην είσοδο της Ερμού, έπαιζε τη δική του μουσική και πρόσφερε μελομακάρονα, χαρτοπόλεμο και σερπατίνες στον κόσμο. Το γεγονός ότι στήθηκαν δύο μικροφωνικές εγκαταστάσεις στον ίδιο χώρο προκάλεσε σύγχυση και έτσι χρειάστηκε να γίνουν οι απαραίτητες συστάσεις από την αστυνομία στον εκπρόσωπο του Συλλόγου Εμπόρων του Ιστορικού Κέντρου Λάρισας.

Πάντως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος δήλωσε στην «ΕτΔ» ότι η Ερμού είχε χρόνια να δει τόσο πολύ κόσμο, ενώ εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την κίνηση στην αγορά τις τελευταίες μέρες.

ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass