ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Οχι στην ποινικοποίηση του Δημοτικού Συμβουλίου

* Πρόεδρος και δημοτική αρχή: "Δεν τίθεται τέτοιο θέμα"

Δημοσίευση: 21 Δεκ 2017 22:29

Ερωτήματα προκύπτουν από τη δήλωση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου Τάσου Ψύρρα που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη με αφορμή την έντονη παρουσία πολίτη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και τον τρόπο συμπεριφοράς του στην αίθουσα συνεδριάσεων.

Συγκεκριμένα ο κ. Ψύρρας μετά τη λήξη της συνεδρίασης και αναφερόμενος στο περιστατικό δήλωσε προχθές στην «Ε»: «Επειδή όμως ήταν συνεχώς εριστικός, ( ο δημότης) σαν πρόεδρος ανέφερα πως θα προχωρήσω σε υλοποίηση όλων εκείνων των μέτρων που θα διασφαλίσουν το κύρος και τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο έχω την τιμή να υπηρετώ από τη θέση του προέδρου. Μέσα σε αυτή τη λογική θα εξετάσω τη δυνατότητα χρήσης όλων των διοικητικών μέτρων και νομικών».

Η συγκεκριμένη δήλωση πυροδότησε στην τοπική κοινωνία του Δήμου Τυρνάβου μια συζήτηση με το ερώτημα: Πρέπει να ποινικοποιείται η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου;»

ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

Στο ερώτημα αυτό απαντούν οι παρατάξεις της μειοψηφίας του σώματος ως εξής:

O επικεφαλής του Μετώπου Προοδευτικής Συμπαράταξης Τυρνάβου Αμπελώνα κ. Νίκος Μαλάκος δήλωσε: «Ένα καθαρά ενδοπαραταξιακό πρόβλημα της παράταξης του δημάρχου προσπαθεί να εναχθεί σε θέμα ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου. Το ξέσπασμα του δημότη – πρώην συνεργάτη και «συνοδοιπόρου» της δημαρχιακής παρατάξεως - κατά του κ. δημάρχου και ενός εκ των αντιδημάρχων, σε καμία των περιπτώσεων δεν θα πρέπει να ποινικοποιηθεί. Η παράταξή μας θα απέχει από οιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποιήσεως της εκφράσεως της βούλησης των δημοτών και μάλιστα στον ύψιστο θεσμό της δημοκρατίας, που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο. Πρόκειται για ένα καθαρά ακόμη ενδοπαραταξιακό πρόβλημα της σημερινής μειοψηφούσας δημοτικής αρχής, το οποίο οφείλει ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Σαρχώσης να επιλύσει. Άλλωστε, όταν «σπέρνουμε ανέμους, θερίζουμε θύελλες».

Η «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Με ανοιχτή επιστολή του στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσο Ψύρρα ο επικεφαλής της «Δράσης Πολιτών» κ. Στέλιος Ροντούλης κάνει τις ακόλουθες επισημάνσεις:

« Α) Το πολιτικό ήθος και η ευπρέπεια των συμβούλων της «Δράσης Πολιτών» δεν τους επιτρέπουν να εμπλακούν σε ένα ζήτημα που καιρό τώρα ταλανίζει τη δημοτική παράταξη της «Συμπολιτείας», επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Σαρχώσης.Τα εσωτερικά προβλήματα της "Συμπολιτείας" αφορούν τα μέλη της και μόνο.Ο κ. Κουβέλας υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος του κ. Σαρχώση και τώρα τον κατηγορείτε για φασιστική νοοτροπία και πρακτική.Η εκτόξευση των κατηγοριών αυτών είναι δικαίωμά σας, όμως είναι και δικό μας δικαίωμα η αποφυγή οιασδήποτε ανάμειξης στα εσωτερικά θέματα μιας άλλης δημοτικής παράταξης.

Β) Οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δράσης Πολιτών» ποτέ δεν θα εμπλακούν σε δικαστικές διαμάχες με άλλους αιρετούς ή δημότες.Αυτή είναι μια απαράβατη πολιτική αρχή του δικού μας συνδυασμού, την οποία θα τηρήσουμε απαρέγκλιτα.Ελπίζω να τη σεβαστείτε και ο ίδιος προσωπικά.

Γ) Όταν ένας δημότης δηλώνει πως αγωνίζεται για την αξιοπρέπεια της οικογενείας του, η «Δράση Πολιτών» δεν έχει καμιά διάθεση να αντιπαρατεθεί μαζί του στις δικαστικές αίθουσες.Σεβόμαστε απλά τις οικογενειακές του ευαισθησίες, ακόμη και όταν τις εκδηλώνει θορυβωδώς ή με αχρείαστη ένταση.

Συνεπώς,η δημοτική ομάδα της «Δράσης Πολιτών» θα σεβαστεί εμπράκτως τις δημοκρατικές ευαισθησίες και παραδόσεις της κοινής γνώμης του Τυρνάβου και δεν θα συνδράμει οποιαδήποτε νομικού περιεχομένου ενέργεια εκδηλωθεί από τη δημοτική αρχή εναντίον του κ. Κουβέλα, αλλά και εναντίον οποιουδήποτε άλλου δημότη».

Η «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου η επικεφαλής της «Δ.Σ» κ. Αναστασία Ψύρρα υποστηρίζει ότι : «Ο χώρος του Δημοτικού Συμβουλίου για τους κατοίκους του κάθε Δήμου αλλά κυρίως για εμάς τους αυτοδιοικητικούς, είναι χώρος ιερός. Εκεί δίνουμε τον όρκο μας ότι θα αποφασίσουμε ό,τι καλύτερο για τα έργα που πρέπει να πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας. Θα πάρουμε αποφάσεις που αφορούν την καθημερινότητα των δημοτών μας, αλλά ακόμα θα προσπαθήσουμε κατά το δυνατόν να λύσουμε και προσωπικά προβλήματα των δημοτών μας.

Οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τον συγκεκριμένο χώρο και τους κανόνες λειτουργίας του Δ.Σ. τόσο οι δημοτικοί σύμβουλοι όσο και οι πολίτες γενικότερα.

Θέλω να πιστεύω ότι ο συμπολίτης μας που αυθαίρετα μπήκε στην αίθουσα φωνασκώντας και χωρίς να ζητήσει τον λόγο διέκοψε τη διαδικασία της συνεδρίασης και απαιτούσε να επιβάλλει την άποψή του για τελείως άσχετο θέμα με αυτό που εσυζητείτο εκείνη τη στιγμή έκανε μια παρορμητική πράξη μετά από συναισθηματική φόρτιση ή και κάποια συζήτηση που είχε προηγηθεί.

Η παράταξή μου, εγώ προσωπικά προτείνω να προσέλθει ο συγκεκριμένος συμπολίτης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει συγγνώμη ή να το καταθέσει γραπτά και έτσι να κλείσει το θέμα και να μην δοθεί συνέχεια. Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι τα τελευταία είκοσι χρόνια που συμμετέχω ενεργά στο Δ.Σ. του Δήμου Αμπελώνα πριν και τώρα του Δήμου Τυρνάβου δεν έχει επιδείξει ανάρμοστη συμπεριφορά.

Τέλος δηλώνω ξεκάθαρα ότι εμείς είμαστε κατά της ποινικοποίησης των όποιων προβλημάτων δημιουργούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο τα οποία πρέπει να επιλύονται χωρίς να δίνεται άλλη συνέχεια».

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Με νέα του δήλωσή του στην «Ε» χθες ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας σημειώνει: «Ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου, όπως έχω ήδη δηλώσει στην έγκριτη εφημερίδα σας, υπάρχουν υποχρεώσεις που απορρέουν από τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτό προτίθεμαι να κάνω, δηλαδή να χρησιμοποιήσω όλα εκείνα τα μέσα, είτε σε διοικητικό είτε σε νομικό επίπεδο. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με μια αντιπαράθεση ποινικοποίησης της πολιτικής, αλλά έχουμε να κάνουμε όπως ο ίδιος ο «εισβολέας» δηλώνει: «η δράση μου στο Δ.Σ. πηγάζει από ένα προσωπικό και οικογενειακό θέμα και δεν είναι πολιτική». Νομίζω ότι έχει απαντήσει ήδη ο κ. Κουβέλας, καταλήγει ο κ. Ψύρρας».

Τέλος η παράταξη ΣΥΝΠολιτεία του δημάρχου κ. Π. Σαρχώση δηλώνει ότι στηρίζει τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στη λογική ότι δεν ήταν πολιτικό το ζήτημα αλλά προσωπικό και οικογενειακό του πρόβλημα. Άρα δεν υπάρχει ζήτημα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής όπως ερωτόμαστε αλλά ζήτημα προστασίας του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου.

Απλά πράγματα. Σε κάθε περίπτωση όμως εφόσον ο δημότης ζητήσει συγγνώμη από το προεδρείο του Δ.Σ. εκείνοι θα την αποδεχτούν.

O ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΡΙΖΟΣ

Τέλος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος έστειλε στην «Ε» χθες την εξής επιστολή:

«Ο κόσμος του Δήμου Τυρνάβου που ψήφισε τη «Συμπολιτεία» του κ. Σαρχώση έχει περιέλθει σε μεγάλη απογοήτευση.Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει πώς είναι δυνατόν μια δημοτική αρχή που αυτοαποκαλείται « αριστερή» να στέλνει στα Δικαστήρια ανθρώπους σαν τον Νίκο Κουβέλα που αγωνίστηκαν για την παράταξη και για την τοπική κοινωνία του Αμπελώνα.

Προσωπικά, όμως, δεν εξεπλάγην.Προ ημερών είχα στηλιτεύσει τον κ. Σαρχώση για αχαριστία και φαίνεται πως γρήγορα επαληθεύτηκα.Η αγνωμοσύνη του ανθρώπου αυτού δυστυχώς δεν γνωρίζει όρια.Θύμα του τώρα γίνεται και ο Νίκος Κουβέλας. Δεν πειράζει. Την «αριστεροσύνη» μάλλον κάποιοι την έχουν συνδυάσει με διωγμούς στις δικαστικές αίθουσες.Και να σκεφτεί κανείς ότι οι ίδιοι κύριοι εγκαλούσαν την προηγούμενη δημοτική αρχή του κ. Μαλάκου, επειδή έστελνε ανθρώπους στα Δικαστήρια. Έχουν γίνει καταγέλαστοι οι «εγκέφαλοι» της δημοτικής αρχής και μάλλον έπονται χειρότερα.Θα υποστούμε πολλά ακόμη από αυτούς.Υπομονή».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass