Κινδυνεύει από πλημμύρες το Αργυροπούλι

• Αναγκαίος ο άμεσος καθαρισμός τάφρου πάνω απ’ το χωριό • Επίσκεψη Σαρχώση στην περιοχή

Δημοσίευση: 18 Δεκ 2017 22:08

Την άμεση προώθηση και κατασκευή του έργου για τον καθαρισμό της αντιπλημμυρικής τάφρου που προστατεύει το Αργυροπούλι από τα νερά των τεσσάρων χειμάρρων που διέρχονται το χωριό όταν η περιοχή πλήττεται από έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως βροχές και καταιγίδες, αποφάσισε η δημοτική αρχή με τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση να επισκέπτεται την περιοχή.


Το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018 του οποίου βρίσκεται σε εκκρεμότητα η ψήφισή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, με χρηματοδότηση 650.000 ευρώ από το κράτος και 150.000 από ιδίους πόρους του Δήμου. Η συγκεκριμένη τάφρος κατασκευάστηκε επί πρωθυπουργίας Γεωργίου Ράλλη περίπου το 1980, δηλαδή πριν 37 ολόκληρα χρόνια και επί προεδρίας του κοινοτάρχη Αργυροπουλίου Αστέριου Κουτίνα. Από τότε η τάφρος δεν καθαρίστηκε ποτέ ενώ από τις κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις της 6ης Σεπτεμβρίου 2016 έχει υποστεί ρωγμές, γεγονός που σημαίνει ότι αν επαναληφθούν τα περσινά έντονα καιρικά φαινόμενα και υποχωρήσουν τα αναχώματα της τάφρου τότε τα νερά θα κατακλύσουν κυριολεκτικά σπίτια στο χωριό όπως συνέβαινε δεκαετίες πριν.
Κάτοικοι του Αργυροπουλίου μεγάλης ηλικίας θυμούνται με θρήνο γεγονότα όπου τα νερά κατάκλυζαν πολλά σπίτια του χωριού.
Με ευαισθησία ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης και μετά τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική, επισκεπτόμενος την τάφρο και βλέποντας τις ρωγμές που έχει υποστεί, συνοδευμένος από τον αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Μπανταβάνη και τον Αργυροπουλίτη κ. Γιώργο Σεΐτη τόνισε ότι: «Πιέζουμε με όλες μας τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων και παράλληλα προωθούμε ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει αποφασιστικά στη θωράκισή μας».

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass