ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΚΡΙΚΕΛΗ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΚΕΟΑΧ: Οι «φύλακες του Ολύμπου»

Δημοσίευση: 03 Δεκ 2017 15:54

Σε παγκόσμια πρώτη υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Άμυνας προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ της Λαρισαίας σκηνοθέτιδας Αθηνάς Κρικέλη, που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη. Αφορά στους «φύλακες» του Ολύμπου. Τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ) που εκπαιδεύονται ως αλπινιστές σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η πρεμιέρα πραγματοποιήθηκε στις 11 Νοεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών. Το ίδιο ντοκιμαντέρ σύντομα θα προβληθεί και στο δημόσιο Κανάλι 13 της Νέας Υόρκης.

Mετά το τέλος της προβολής η σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Αθηνά Κρικέλη μεταξύ άλλων ανέφερε: "Tόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου σε Αμερική Ελλάδα και Κύπρο θεωρούμε υποχρέωσή μας να προσφέρουμε στην Ελλάδα με όποιο τρόπο μπορούμε! Η παραγωγή αυτή έγινε αποκλειστικά με χρήματα της Εllopia και πολύ εθελοντική εργασία όλων των συνεργατών μας."

Τιμητικά πιστοποιητικά και μετάλλια της Ellopia παρέδωσε η Αθηνά Κρικέλη στον πρώην διοικητή του ΚΕΟΑΧ κ. Νικόλαο Γκουτζουρέλα, τον νυν διοικητή του ΚΕΟΑΧ Κώστα Τσούκα καθώς και τον διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων κ. Ευθύμιο Μπούνα.

Ο διευθυντής των Ειδικών Δυνάμεων κ. Ευθύμιος Μπούνας κατά την παραλαβή του πιστοποιητικού είπε τα εξής: "Η κ. Κρικέλη μαζί με τους συνεργάτες της αποφάσισε να κάνει κάποια ντοκιμαντέρ για τον Όλυμπο. Μέσα σε αυτά τα ντοκιμαντέρ όμως δεν μπορούσαν να λείπουν οι άνθρωποι. Με αυτή τη σκέψη ενσωμάτωσε και το ΚΕΟΑΧ και την ΕΜΑΚ. Το ΚΕΟΑΧ είναι ένα κέντρο που το έχουν επισκεφθεί λίγοι το ξέρουν πολλοί, αλλά όσοι το έχουν επισκεφθεί έχουν γοητευθεί και το έχουν αγαπήσει.

Με αυτό το ντοκιμαντέρ όμως το ΚΕΟΑΧ θα γίνει ευρύτερα γνωστό, σε πολλά εκατομμύρια ανθρώπων κυρίως εκτός Ελλάδος! Αυτό το ντοκιμαντέρ δείχνει την πραγματικότητα. Τη συνήθη καθημερινότητα των ανθρώπων του ΚΕΟΑΧ, χωρίς υπερβολές, χωρίς οποιαδήποτε ωραιοποίηση. Επίσης δείχνει με έναν εξαιρετικό και συναισθηματικό τρόπο το έργο που παράγουν οι άνθρωποί μας, το προσωπικό μας στο ΚΕΟΑΧ και για αυτό το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων είναι υπερήφανο και ιδιαίτερα ευχαριστημένο για το ντοκιμαντέρ αυτό».

Για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ αυτού απαιτήθηκαν συνολικά τέσσερις μήνες γυρισμάτων σε τρεις διαφορετικές εποχές του χρόνου, ενώ η κ. Κρικέλη έμεινε μετά από έγκριση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, στους χώρους του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Ορεινού Αγώνα Χιονοδρομιών (ΚΕΟΑΧ) όπου ακολούθησε την καθημερινή τους εκπαίδευση. Το ντοκιμαντέρ "KEOAX oι φύλακες του Ολύμπου" είναι το τέταρτο κατά σειρά τεκμηριογράφημα της αμερικανικής σειράς Mt Olympus the Creation. Είναι στην αγγλική γλώσσα και ήδη έχει πάρει τον δρόμο των παγκοσμίων φεστιβάλ. Πρόκειται για μια καταγραφή των ανθρώπων των Ειδικών Ελληνικών Δυνάμεων που ζουν εξασκούνται και εκπαιδεύονται στα σπλάχνα του Ολύμπου.

«Σπουδαία εργασία με έντονο άρωμα Ελλάδας» το χαρακτήρισαν τα μέλη του Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων και Φίλοι Αλεξιπτωτιστές. "Εύγε στην παραγωγό, αλλά και στο ΓΕΣ και τη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων για την προσαρμογή στην εποχή του marketing, που χρειάζεται και στα στρατιωτικά και εθνικά μας θέματα”.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass