ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ

Παρέλαβε τα ηνία του ΤΕΙ Θεσσαλίας ο νέος πρύτανης με τους αντιπρυτάνεις

•«Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο…» δήλωσε ο νέος πρύτανης κ. Ξεν. Σπηλιώτης, απευθύνοντας κάλεσμα συνεργασίας

Δημοσίευση: 02 Δεκ 2017 23:12

Ανέλαβε χθες τα νέα του καθήκοντα, ο πρώτος εκλεγμένος πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας, καθηγητής κ. Ξενοφών Σπηλιώτης, μαζί με τους νέους αντιπρυτάνεις, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της διοίκησης του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Ξεκινώντας τη θητεία του, με το βλέμμα στραμμένο στις μεγάλες αλλαγές και προκλήσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη χώρα, ο νέος πρύτανης κ. Σπηλιώτης, απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας, υποστηρίζοντας ότι θα γίνει προσπάθεια να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό για το μέλλον του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Στην τελετή παράδοσης –παραλαβής της απερχόμενης πρυτανικής αρχής του ΤΕΙ, στον νέο πρύτανη και στους τέσσερις νέους αντιπρυτάνεις, ο κ. Ν. Μπάτης, παραδίδοντας τα …ηνία της πρυτανείας στον κ. Σπηλιώτη, του ευχήθηκε καλή και δημιουργική θητεία, αναφέρθηκε στην εμπειρία του από την ολιγόμηνη παραμονή στη θέση του πρύτανη και εξήρε τη συμβολή όλων των συνεργατών του, στη διαχείριση των θεμάτων που είχαν να αντιμετωπίσουν.
Αναλυτικότερα δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η θητεία μου στη θέση του πρύτανη χωρίς κάποιο πρόβλημα που να περιμένει άμεση λύση και να παραδώσω χωρίς εκκρεμότητες τη διοίκηση του Ιδρύματος στον νέο πρύτανη.
Στη σύντομη θητεία μου ως πρύτανης το σημαντικότερο πράγμα που διαπίστωσα ήταν ένας αδικαιολόγητος συγκεντρωτισμός αρμοδιοτήτων για τελική υπογραφή από τον πρύτανη, ο οποίος έχει αρνητικές συνέπειες στην αποδοτικότητα τόσο του πρύτανη όσο και όλου του διοικητικού προσωπικού και μια τεράστια γραφειοκρατία η οποία κατά την προσωπική μου άποψη ανεβάζει πολύ ψηλά το κόστος της διαχείρισης της διοίκησης.
Διαπίστωσα λοιπόν ότι για ένα ένταλμα μετακίνησης κάποιου υπαλλήλου αξίας για παράδειγμα 10 ευρώ, το κόστος διαχείρισης αυτού του εντάλματος ενδεχομένως να ξεπερνάει και τις 5-8 ανθρωποώρες, το οποίο μεταφράζεται σε ένα κόστος διαχείρισης της τάξης των 50-60 ευρώ.
Θεωρώ λοιπόν ότι τουλάχιστον εμείς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα που διδάσκουμε διοίκηση επιχειρήσεων, δεν δικαιολογούμαστε για τέτοιο overhead στη διοίκηση.
Ενόψει της ενοποίησης του Ιδρύματός μας με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και ενδεχομένως του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, θα πρέπει να πάρουμε την πρωτοβουλία για σημαντικές αλλαγές στη διαχείριση του κόστους της διοίκησης του νέου Ιδρύματος, που θα εκτείνεται από τα Τρίκαλα έως τη Χαλκίδα και η διαχείριση της διοίκησης αναμένεται να γίνει ακόμη πιο κοστοβόρα.
Η ηλεκτρονική διεκπεραίωση διοικητικών εργασιών πρέπει να υιοθετηθεί σύντομα και να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα για εφαρμογή σε μεγαλύτερες διοικητικές μονάδες της χώρας μας όπως δήμοι, περιφέρειες υπουργεία και γιατί όχι όλη η δημόσια διοίκηση. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη σημερινή οικονομική κρίση που βρισκόμαστε, να βελτιώσουμε το κόστος διοίκησης και εμείς τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, το οφείλουμε στην κοινωνία που μας στηρίζει και μας χρηματοδοτεί».
Την απελθούσα προσωρινή διοίκηση του ιδρύματος ευχαρίστησε με τη σειρά του ο πρύτανης κ. Σπηλιώτης, όπως και τον τέως πρόεδρο-πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας κ. Παν. Γούλα, αναφέροντας για τον πρώτο ότι: «Αποτέλεσε παράδειγμα διοικητικής ικανότητας. Λειτούργησε τη Σύγκλητο με υποδειγματικό τρόπο, ενώ οι διαπιστώσεις του θα μας βοηθήσουν να διορθώσουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη λειτουργία του ιδρύματος».
Ο κ. Σπηλιώτης επισήμανε επίσης: «Βασιζόμαστε σε όλο το προσωπικό που υπάρχει στο εκπαιδευτικό ίδρυμα και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο, χρησιμοποιώντας τις γνώσεις και του κ. Μπάτη και του κ. Γούλα».
Ακολούθησε η τυπική διαδικασία των υπογραφών των εγγράφων ανάληψης των νέων καθηκόντων του πρύτανη Ξενοφώντα Σπηλιώτη και των αντιπρυτάνεων:
Μιχάλη Βραχνάκη (αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Φοιτητικής Μέριμνας), Παναγιώτη Πλαγερά (αντιπρύτανη Έρευνας και Διά Βίου Μάθησης), και Λάμπρου Σδρόλια (αντιπρύτανη Διοικητικών Υποθέσεων). Να σημειωθεί ότι ο αντιπρύτανης Οικονομικών και Ανάπτυξης κ. Στέφανος Ζαούτσος έλειπε από την τελετή λόγω επαγγελματικών του υποχρεώσεων στο εξωτερικό.
Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass