ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Με την 8η ΕΜΑΚ στην κορυφή του Ολύμπου

Δημοσίευση: 30 Νοε 2017 23:04

Τις πυροσβεστικές υπηρεσίες που περιβάλλουν το πιο φημισμένο βουνό του πλανήτη, τον Όλυμπο, επισκέφθηκε προ ημερών ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος ΠΣ Βασίλειος Καπέλιος.


Η συνεχώς αυξανόμενη επισκεψιμότητα από Έλληνες και ξένους επισκέπτες, απαιτούν τη συνεχή εκπαίδευση, ενημέρωση και ετοιμότητα των αρμόδιων Πυροσβεστικών Υπηρεσιών καθώς και όλων των στελεχών που απαρτίζουν το έμψυχο κομμάτι της Υπηρεσίας. Οι πρόσφατες επιτυχείς διασώσεις στο αλπικό κομμάτι του Ολύμπου απέδειξαν πως το Πυροσβεστικό Σώμα και οι 8η και 2η ΕΜΑΚ υπεύθυνες για τις ορεινές διασώσεις βρίσκονται σε συνεχή ετοιμότητα για την προστασία και διάσωση πολιτών που καλούν σε βοήθεια.
Ο κ. Καπέλιος επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λιτοχώρου όπου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον διοικητή κ. Καρατζά, να γνωρίσει και να συνομιλήσει με τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Συγχρόνως αναφέρθηκαν στις δυσκολίες για τη γρήγορη προσέγγιση στο βουνό λόγω της μορφολογίας του και των ακραίων καιρικών συνθηκών, περιηγήθηκαν στην περιοχή του Ολύμπου από την πλευρά του Λιτοχώρου και περπάτησαν στα μονοπάτια του Ενιπέα όπου ξεναγήθηκε στο σπήλαιο του Αγίου Διονυσίου.
Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος φιλοξενήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ορεινού Αγώνα και Χιονοδρομιών και συνοδευόμενος από τον διοικητή της 8ης ΕΜΑΚ Λάμπρο Κίτσιο και ανδρών της ομάδας πραγματοποίησε ανάβαση στον Όλυμπο φτάνοντας στο χιονοσκεπές διάσελο του Αγίου Αντωνίου σε υψόμετρο 2.650 μέτρα. Το καταφύγιο του Αγίου Αντωνίου βρίσκεται στην τέταρτη ψηλότερη κορυφή του Ολύμπου με υψόμετρο 2.815 μέτρα, και αποτέλεσε για αρκετές δεκαετίες μετεωρολογικό κέντρο του Μετεωρολογικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα βρίσκεται σε εξέλιξη μνημόνιο συνεργασίας του ΑΠΘ και της 8ης ΕΜΑΚ για αξιοποίησή του προκειμένου να λειτουργήσει ως κέντρο επιχειρήσεων σε διασώσεις που αφορούν στον Όλυμπο για αρτιότερη επιχειρησιακή ετοιμότητα της μονάδας.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται για τον πρώτο αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας που πραγματοποίησε ανάβαση στο αλπικό μέρος του ψηλότερου βουνού της χώρας.
Ακολούθως επισκέφθηκε την Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελασσόνας όπου τον υποδέχθηκε ο διοικητής Λευτέρης Mουλτσιάς. Εκεί συναντήθηκε και συνομίλησε με τους πυροσβέστες της βάρδιας. Πριν την επιστροφή του στην Αθήνα δεν παρέλειψε να επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ο αρχηγός του Σώματος ευχαρίστησε τους πυροσβέστες για την υπέρβαση και το έργο τους διαβεβαιώνοντάς τους πως βρίσκεται δίπλα τους. «Ο δρόμος είναι κοινός με κύριο στόχο την ασφάλεια και προστασία των πολιτών», σημείωσε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass