ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Χρονιά των μεγάλων έργων το 2018

• Αντιπαράθεση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον απολογισμό • Στις 7 Δεκεμβρίου ανακοινώνεται η μείωση των δημοτικών τελών

Δημοσίευση: 24 Νοε 2017 23:04

Ο απολογισμός του έργου του Δήμου Λαρισαίων κατά το 2016 αποτέλεσε αυτή τη φορά την αφορμή της αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η δημοτική αρχή υπερασπίστηκε το εκτελούμενο αλλά και το σχεδιαζόμενο έργο και η αντιπολίτευση αμφισβήτησε την υλοποίηση έργου.
Ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, αφού περιέγραψε το οικονομικό περιβάλλον για το 2016, αναφέρθηκε στο έργο που σχεδιάζει η δημοτική αρχή για να σημειώσει πως «το 2018 θα υλοποιηθεί ένα τεράστιο έργο», εξαγγέλλοντας μείωση των δημοτικών τελών «καθώς ολοκληρώνεται η μελέτη» που αναλυτικά θα ανακοινωθεί στις 7 Δεκεμβρίου. «Τις επόμενες εβδομάδες» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Καλογιάννης «θα υπογραφούν μια σειρά από συμβάσεις για σημαντικά έργα που πρόκειται να αρχίσουν στην πόλη τον ερχόμενο Ιανουάριο. Σύντομα εξάλλου θα αρχίσουμε να ενημερώνουμε τους συμπολίτες για τον σχεδιασμό μας σχετικά με την εξέλιξη αυτών των σημαντικών έργων. Αρκετά από αυτά θα εκτελεστούν στον κεντρικό τομέα, με αποτέλεσμα, αναπόφευκτα, να προκληθεί κάποια αναστάτωση στην πόλη. Στόχος μας είναι αυτά τα έργα να ολοκληρωθούν γρήγορα, ωστόσο θα χρειαστεί περισσότερη ενημέρωση γιατί τα έργα ούτως ή άλλως, θα διαρκέσουν αρκετούς μήνες.
Το 2018 θα είναι η χρονιά υλοποίησης μεγάλων έργων» τόνισε ο δήμαρχος που έκανε αναλυτική αναφορά του έργου της δημοτικής αρχής στον κοινωνικό τομέα, τον πολιτισμό, την καθαριότητα, το πράσινο, την πολεοδομία, τα τεχνικά έργα, τη ΔΕΥΑΛ κ.λπ.
«Δεν υπάρχει ούτε ένα σημαντικό έργο, η δημοτική αρχή δεν έχει όραμα» υπογράμμισε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου. Η κ. Καραλαριώτου εστιάζοντας σε θέματα καθημερινότητας του Λαρισαίου, τόνισε απευθυνόμενη προς τον δήμαρχο ότι «δεν θα βρείτε ικανοποιημένους πολίτες σε θέματα της καθημερινότητας» όπως της στάθμευσης, των πεζοδρομίων κλπ.
«Πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε» πρόσθεσε η κ. Καραλαριώτου «εσείς δεν φταίτε, ούτε με λιακάδα ούτε με χιόνι». Εκανε δε αναλυτικές αναφορές σε θέματα όπως των στρατοπέδων, του ΟΣΕ, του ΕΘΙΑΓΕ, του Πάρκου των Χρωμάτων (πρώην Χατζηχαλάρ), των ασφαλτοστρώσεων κλπ για να τονίσει πως η δημοτική αρχή δεν έχει να παρουσιάσει έργο προσθέτοντας, με αφορμή την τοποθέτηση του δημάρχου, ότι «έχει γίνει σίριαλ το θέμα της μείωσης των δημοτικών τελών».
Στο κυκλοφοριακό εστίασε στην τοποθέτησή του ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης τονίζοντας ότι «η κατάσταση δεν πάει καλά» θίγοντας το θέμα των κορινών που αφαιρέθηκαν. «Μετά από 3 χρόνια είμαστε σε αυτά τα έργα που είχαμε βάλει σε μια σειρά» τόνισε ο κ. Τζανακούλης με αφορμή την ολοκλήρωση έργων που σχεδιάσθηκαν από την προηγούμενη θητεία, για να διευκρινίσει επίσης ότι έγιναν λίγες παρεμβάσεις ενώ δεν υπήρξε συνέχεια σε έργα όπως αυτά της αντικατάστασης των λαμπτήρων ή και της στάθμευσης.
Ο κ. Καλογιάννης διευκρίνισε δε σε αυτό το σκέλος ότι οι κορίνες αφαιρέθηκαν με αφορμή νομικά θέματα προσθέτοντας ότι η αφαίρεση δεν συνοδεύθηκε από έντονη αστυνόμευση με αφορμή και τις ελλείψεις προσωπικού στη δημοτική αστυνομία.
Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Νασιώκα, Αγγελική Παναγιωτακοπούλου, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «δεν έχουμε δει έργα και δράσεις που να βελτιώνουν την καθημερινότητα του πολίτη».
Ο δημοτικός σύμβουλος Ντ. Διαμάντος θέλοντας να ασκήσει κριτική για το «ανύπαρκτο έργο» της δημοτικής αρχής τόνισε ότι «θα ήταν πιο εύκολο να κάνει απολογισμό ο κ. Τζανακούλης». Ο κ. Διαμάντος αναγνώρισε ωστόσο ως θετικό το έργο στον κοινωνικό τομέα για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «η δημοτική αρχή δεν ήταν έτοιμη».
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ Π. Κρίκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του καταγγέλλοντας τον υφυπουργό Υποδομών Νικ. Μαυραγάνη με αφορμή και τα όσα απάντησε στην ερώτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη για το δίκτυο του ΟΣΕ εντός της πόλης και τον θάνατο των δυο παιδιών. Σε ό,τι αφορά στον απολογισμό ο κ. Κρίκης τόνισε ότι πρόκειται για έναν «αντιλαϊκό απολογισμό πεπραγμένων» και «συνέχεια των προηγούμενων δημοτικών αρχών».
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε με δευτερολογίες των επικεφαλής των παρατάξεων και με τοποθετήσεις αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων.
Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass