ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ 110 ΠΜ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ

Η Πολεμική Αεροπορία φυλάττει ουράνιες «Θερμοπύλες»

Δημοσίευση: 09 Νοε 2017 22:30

«Έχοντας πλήρη συναίσθηση της τρέχουσας δύσκολης δημοσιονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας, η Πολεμική Αεροπορία με προσεκτικά σχεδιασμένα βήματα,

με κατάλληλες οργανωτικές αλλαγές και με ανανέωση και εκσυγχρονισμό του στόλου της, επιδιώκει την απόλυτη υλοποίηση της αποστολής της, που δεν είναι άλλη από το να “πετάει, να μάχεται και να νικάει” όταν και όπου χρειαστεί», τονίζεται στην ημερήσια διαταγή του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτεράρχου Χρήστου Χριστοδούλου με αφορμή τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Εκδηλώσεις που κορυφώθηκαν χθες με επίσημο εορτασμό, που έγινε στην 110 Πτέρυγα Μάχης Λάρισας. Η δοξολογία τελέσθηκε από τον μητροπολίτη Λάρισας σεβασμιότατο κ. Ιγνάτιο για να αναγνωσθεί στη συνέχεια η ημερήσια διαταγή του Α/ΓΕΑ.

Με τον κ. Χριστοδούλου να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «σε καιρούς ιδιαίτερα δύσκολους, τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας φυλάττουν ουράνιες “Θερμοπύλες” γνωρίζοντας καλά ότι η ευημερία του έθνους στηρίζεται και στη δική τους αποτελεσματική υλοποίηση της αποστολής. Σύντομη, αλλά λαμπρή η ιστορία μας, Βαλκανικοί Πόλεμοι, Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, Κορέα 1950 – 1955, αποστολή “Νίκη” το 1974 στην Κύπρο, η οποία και συνεχίζεται διά ενός διαρκούς “ακήρυχτου πολέμου” στο Αιγαίο τα τελευταία σαράντα χρόνια».

Με τον κ. Χριστοδούλου αναφερόμενο στην προσφορά της Π.Α να επισημαίνει πως «καθημερινή πραγματικότητα η χωρίς όρια προσφορά στον συνάνθρωπό μας μέσα από τις αποστολές έρευνας, διάσωσης, αεροδιακομιδών και αεροπυρόσβεσης» για να προσθέσει ότι «με προσήλωση σε αυτή την αποστολή, με περίσκεψη στο χρέος έναντι της πατρίδας, με σεβασμό στις οικονομικές θυσίες του ελληνικού λαού η Πολεμική μας Αεροπορία εγγυάται την αποτροπή στην περίοδο της ειρήνης, αλλά και την επιτυχή έκβαση των επιχειρήσεων σε περίοδο κρίσεων – πολέμου. Όραμά μας η διαρκής τελειότητα, το άριστο, “μέθεξη με το απόλυτο”».

Ο αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «η Πολεμική Αεροπορία γιορτάζει και τιμά τον προστάτη της, που με τα φτερά του σκεπάζει τα ελληνικά φτερά και μας δίνει δύναμη και επιτυχίες στο δύσκολο καθημερινό έργο μας, που είναι η κύρια έκφραση της αποτροπής της χώρας μας».

Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του εορτασμού στη Λάρισα έγινε επίδειξη με όπλα από τη διμοιρία επιδείξεων της σχολής ΣΜΥΑ – ΣΤΥΑ.

Στην εκδήλωση στην 110 ΠΜ, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δημ. Ζερβάκης, ο διοικητής 110 Π.Μ. σμήναρχος Απ. Χόρτης, ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας Δ. Κοτσάφτης, ο διευθυντής της Αστυνομίας Λάρισας Γ. Αγάκος, ο υπ. διοικητής της ΠΥΛ Ζ. Μπρούζας, ο διοικητής της SEEBRIG ταξίαρχος Tudoricã Petrache, o συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Ν. Ντίτορας, η διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Δ. Παπαδημόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Γιώργος Λαδόπουλος και Απ. Μπέμπης, ο αντιδήμαρχος Γ. Ζαούτσος, ο περιφερειακός σύμβουλος Θ. Παιδής, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» Γιώργος Μιχαλόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, αξιωματικοί του ΑΤΑ, της 110 Π.Μ. και εκπρόσωποι φορέων.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass