ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ

Επίθεση μέσα στο γραφείο του από μέλος του Δ.Σ.

*Χαρακτηρίζει το επεισόδιο «προβοκατόρικο» και τη συμπεριφορά «προσβλητική» * Αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το συμβάν το μέλος και αναφέρθηκε σε σχετική εξώδικη διαμαρτυρία του

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 15:48

Δήλωση – καταγγελία για επίθεση, με στοιχεία «προβοκάτσιας» και «προσβολής» απέναντι στο πρόσωπό του, έκανε προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας κατά τη διάρκεια συνεδρίασής του ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Κατσαρός.

Σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα που αναρτήθηκε χθες στην ιστοσελίδα του ΔΣΛ, το συμβάν σημειώθηκε στο γραφείο του προέδρου που βρίσκεται στο Μέγαρο των Δικηγόρων και συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά «μιας στημένης προβοκάτσιας προεκλογικού χαρακτήρα και σε χρονικό συσχετισμό με παρόμοια θλιβερή υπόθεση». Ένα μήνα περίπου δηλαδή πριν την εκλογική μάχη το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα καθώς στη δήλωση – καταγγελία αναφέρεται εξυβριστική και σωματική επίθεση με αφορμή μια αίτηση χορήγησης εγγράφων.

Πάντα, σύμφωνα με το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ., το εμπλεκόμενο μέλος που φέρεται να έκανε την επίθεση, δεν σχολίασε τα καταγγελθέντα από τον πρόεδρο και αναφέρθηκε σε σχετική εξώδικη διαμαρτυρία του. Το ίδιο σημείωμα τονίζει πως υπήρξε και μάρτυρας του συμβάντος άλλο μέλος του ΔΣ και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης περιέγραψε το περιστατικό από τη δική του πλευρά. Κατά την περιγραφή του διαφώνησε με τον κ. Κατσαρό ως προς τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων. Μίλησε, όμως, σύμφωνα με το σημείωμα, για «κίνηση προς την πλευρά του προέδρου» διαψεύδοντας όμως την ύπαρξη «σωματικής επαφής».

Πιο αναλυτικά:

Το πρώτο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης του ΔΣΛ ήταν η «Απρόκλητη επίθεση μέλους ΔΣ κατά του Προέδρου του ΔΣΛ εντός του γραφείου του στο Μέγαρο Δικηγόρων».

Το σχετικό κομμάτι του ενημερωτικού σημειώματος αναφέρει τα εξής: «Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Δημήτριος Κατσαρός ανέγνωσε προσωπική του δήλωση με την οποία προέβη σε αναλυτική ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου για τα διαδραματισθέντα την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017 εντός του γραφείου του στο Μέγαρο Δικηγόρων Λάρισας. Στη δήλωσή του, η οποία καταχωρήθηκε αυτολεξεί στα πρακτικά, ο Πρόεδρος του ΔΣΛ καταγγέλλει εξυβριστική και σωματική επίθεση (βίαιο σπρώξιμο) που δέχτηκε από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που τον επισκέφτηκε στο γραφείο του στο Σύλλογο «για επείγον ζήτημα» και απαιτούσε από τον ίδιο τον Πρόεδρο (και όχι από τη γραμματεία του Συλλόγου) να πρωτοκολλήσει (ο Πρόεδρος) άμεσα αίτησή του για χορήγηση εγγράφων και να χορηγήσει πάραυτα αιτούμενα έγγραφα, αν και ενημερώθηκε για την ύπαρξη σοβαρού κωλύματος εκ μέρους του Προέδρου (κηδεία μητέρας συναδέλφου εντός 15 λεπτών από τη συνάντηση). Ο Πρόεδρος μετά το σπρώξιμο που δέχτηκε, έσκισε την αίτηση που κρατούσε στα χέρια του, πιστεύοντας εύλογα και δικαιολογημένα (όπως αναφέρεται στη δήλωση) ενόψει και των όσων έλαβαν χώρα προηγουμένως, ότι η κατατεθείσα στο γραφείο του αίτηση χορήγησης εγγράφων και το προς αυτόν αίτημα της αμέσου πρωτοκόλλησης αυτής και της αυθωρεί και παραχρήμα παράδοσης των εγγράφων, ήταν προσχηματικό και το όλο επεισόδιο προβοκατόρικο. Με άλλα λόγια η παραπάνω ενέργειά του αποτελούσε μια συμβολική απάντηση στην προαναφερθείσα προσβλητική συμπεριφορά σε βάρος της θεσμικής ιδιότητας ως Προέδρου του ΔΣΛ. Επισημάνθηκε ότι το μέλος του Δ.Σ. (άνευ σχετικής ενημέρωσης κατά το κλείσιμο της συνάντησης με τον Πρόεδρο) συνοδευόταν από έτερο μέλος του Δ.Σ. -δίκην μάρτυρα- σε ένα συμβάν που συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά μιας στημένης προβοκάτσιας προεκλογικού χαρακτήρα και σε χρονικό συσχετισμό με παρόμοια θλιβερή υπόθεση.

Μετά την ανάγνωση της δήλωσης, ζητήθηκε από τα δύο εν λόγω μέλη του Δ.Σ. να τοποθετηθούν. Το άμεσα εμπλεκόμενο πρόσωπο αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το συμβάν, αναφερόμενο σε σχετική εξώδικη διαμαρτυρία του. Το έτερο μέλος του Δ.Σ. προέβη σε εκ νέου εξιστόρηση των διαδραματισθέντων διαφωνώντας με τον πρόεδρο ως προς τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων, που εν πολλοίς επιβεβαίωσε, παραδέχθηκε την ύπαρξη «κίνησης προς την πλευρά του προέδρου», διαψεύδοντας όμως την ύπαρξη «σωματικής επαφής». Η συζήτηση του θέματος ολοκληρώθηκε με τοποθέτηση των λοιπών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και την έκφραση αποριών προς τα εμπλεκόμενα μέλη σε σχέση με τις ενέργειές τους κατά το επίμαχο συμβάν».

*Για το περιστατικό ο γραμματέας του ΔΣΛ και υποψήφιος πρόεδρος στις επικείμενες εκλογές, κ. Αντώνης Γραβάνης απέστειλε στην «Ε» την εξής δήλωση: «Οι δικηγόροι επιθυμούν και προσβλέπουν σε ένα προεκλογικό και μετεκλογικό διάλογο που θα διεξάγεται σε υψηλό επίπεδο ανταλλαγής επιχειρημάτων και σε ήπιο συναδελφικό κλίμα. Συμπεριφορές που προκαλούν τεχνητή ένταση ενόψει δικηγορικών εκλογών θα τύχουν της γενικής αποδοκιμασίας από τους συναδέλφους και εύχομαι να μην έχουν συνέχεια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass