ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΑΝΤ. ΑΔΑΜΟΥ

«Oχι στην αξιολόγηση»

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2017 22:15

Κάλεσμα να πάρει θέση το Περιφερειακό Συμβούλιο υπέρ του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος απευθύνει ο περιφερειακός σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – ΑΝΤΑΡΣΙΑ για την ανατροπή», Αντώνης Αδάμου, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ότι:

«Καλούμε το Περιφερειακό Συμβούλιο να πάρει θέση υπέρ του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος και των αιτημάτων του και να προβεί σε κάθε δυνατή ενέργεια για την αποτροπή της αξιολόγησης που θα επιφέρει μεγαλύτερη διάλυση σε κάθε δημόσια υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Σε μαζικές γενικές συνελεύσεις και άλλες διαδικασίες βάσης οι δημόσιοι υπάλληλοι άνοιξαν συζητήσεις για το πραγματικό περιεχόμενο της “αξιολόγησης”, τη σύνδεσή της με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κράτους, του αριθμού δημοσίων υπαλλήλων και του μισθολογικού κόστους, την εργαλειακή της χρήση για την πλήρη πειθάρχηση των υπαλλήλων στην εντατικοποίηση της εργασίας υπό ραγδαία επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων, την επιβολή συγχωνεύσεων-καταργήσεων δομών και θέσεων εργασίας, καθώς και της υποχρεωτικής κινητικότητας του προσωπικού. Αποφάσισαν μέσα από τις συλλογικές αυτές διαδικασίες να απέχουν από τη διαδικασία της αξιολόγησης και ξεκίνησαν έναν τιτάνιο αγώνα κόντρα στις κυβερνήσεις και τους ξένους επικυρίαρχους των θεσμών.
Στο κενό έπεσε ο εκβιασμός της κυβέρνησης, με την απεργοσπαστική τροπολογία Γεροβασίλη, να κάμψει το φρόνημα των δημοσίων υπαλλήλων και να σπάσει την απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης.
Η μάχη, ωστόσο, πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί. Η ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση του απεργιακού αγωνιστικού ρεύματος και η νίκη του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος στο ζήτημα της αξιολόγησης θα επιτρέψει να σχεδιαστεί από καλύτερες θέσεις η αντεπίθεση για το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου και την αποτροπή των προαπαιτούμενων μέτρων για την 3η αξιολόγηση», αναφέρει.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass