ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ Δ.Χ.

«Σταματήστε την παράνομη μεταφορά αγροτικών προϊόντων»

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2017 22:30

Τη διενέργεια ελέγχων, προκειμένου να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν οι παραβάτες και να αποκατασταθεί η τάξη και η νομιμότητα, ζητά σε καταγγελία-αναφορά που απέστειλαν προς την ΕΛΑΣ, την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων Θεσσαλίας (ΥΠ.Ε.Ε. Π.Δ. Λάρισας) και την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η Ομοσπονδία Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ.

Με το έγγραφο που υπογράφει ο πρόεδρος Βασίλης Τζιμουράγκας «ζητούνται οι αυστηροί έλεγχοι από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, διότι διαπιστώνεται ότι θίγονται τα επαγγελματικά τους συμφέροντα. Ουσιαστικά διαπιστώνεται καθημερινά ότι κατ' εξακολούθηση διενεργούνται παράνομες εμπορευματικές μεταφορές από φορτηγά τύπου Unimuk, αυτοσχέδια οχήματα καθώς και από γεωργικούς ελκυστήρες, έναντι κομίστρου, δηλαδή μεταφορές κυρίως αγροτικών προϊόντων (όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση βαμβάκι) από τα χωράφια των παραγωγών προς εγκαταστάσεις συναφών επιχειρήσεων, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας. Εντούτοις, δεν εξυπηρετούν σε καμία περίπτωση, τις ανάγκες των επιχειρήσεων, αλλά λειτουργούν προς εξυπηρέτηση τρίτων προσώπων, καθόσον μεταφέρουν συστηματικά και κατ' επάγγελμα προϊόντα τρίτων, εισπράττοντας παράνομα το σχετικό κόμιστρο. Εξάλλου, εκτελούν μεταφορές καθ' υπέρβαση της νόμιμης άδειάς τους ή δίχως να φέρουν οποιαδήποτε άδεια. Παρά τις συνεχείς καταγγελίες μας προς τις αρμόδιες αρχές ελέγχου, οι παραπάνω τύποι οχημάτων ταυτόχρονα, όχι μόνο μεταφέρουν φορτίο το οποίο είναι ανεξελέγκτως υπέρβαρο, υπερβαίνοντας τις περισσότερες φορές το επιτρεπόμενο όριο μεταφοράς φορτίου αλλά και παραποιούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά του οχήματος (μήκος, πλάτος και ύφος), τριπλασιάζοντας τη μεταφερόμενη μάζα. Είθισται δε να κυκλοφορούν τεχνηέντως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, στερούμενα πινακίδες κυκλοφορίας και φέροντας για κάθε όχημα πέραν της μίας ρυμούλκας».

Καταλήγοντας η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Φορτηγών Δ.Χ. υποστηρίζει ότι εφόσον δεν γίνουν ή δεν αποδώσουν αυτοί οι έλεγχοι, τότε θα προσφύγει στη δικαιοσύνη, κατά παντός υπευθύνου.

Γ.Ρ.

 

Φωτ. αρχείου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass