ΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

Κόλπο με «εξυπνάκηδες» στις ουρές των τραπεζών!

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2015 8:45

 

 

 

Λέει μια παροιμία: «Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»! Και επειδή ο λαός ποτέ με τις παροιμίες του δεν πέφτει έξω, προσέξτε τι σκαρφίστηκαν κάποιοι «λύκοι», με δυο... πόδια όμως, προκειμένου να βγάλουν χρήματα, ίσως και μεροκάματο, «αεράτα» λεφτά δηλαδή, εκμεταλλευόμενοι κυρίως ηλικιωμένους τους οποίους με τη σειρά της, ταλαιπωρεί η οικονομική κρίση.

Τη στήνουν οι επιτήδειοι λοιπόν έξω από τράπεζες, από νωρίς το πρωί, πριν καλά καλά χαράξει. Όταν ανοίξει η πόρτα της τράπεζας και αρχίσει να μπαίνει ο κόσμος μέσα, ιδιαίτερα τις ημέρες της αυξημένης κίνησης, όταν δηλαδή γίνονται οι πληρωμές των συντάξεων, της μισθοδοσίας και των επιδομάτων της πρόνοιας, εισέρχονται κι αυτοί και παίρνουν από το μηχάνημα της σειράς προτεραιότητας που βρίσκεται στην είσοδο, όσα περισσότερα χαρτάκια μπορούν. Τη συνέχεια, μου την περιγράφει πολύ χαρακτηριστικά, φίλος (ωτακουστής), με το εξής μήνυμα:

«Προ ημερών είχα πάει στην Τράπεζα για να πληρωθώ. Στην αναμονή της σειράς μου, δύο άγνωστοι ηλικιωμένοι-προφανώς συνταξιούχοι- συζητούσαν λέγοντας ο ένας στον άλλο ότι ενώ είχε πάει στην Τράπεζα επί της Λεωφόρου Καραμανλή - με το άνοιγμα στο κοινό, πήρε από το μηχάνημα τον αριθμό 80 (!) απορώντας για το νούμερο. Τότε ο άλλος συνομιλητής του, του απάντησε. «Καλά δεν ξέρεις ότι έρχονται ορισμένοι πρωί-πρωί και παίρνουν όλα τα πρώτα νούμερα και τα πουλάνε προς ένα ευρώ το κομμάτι σε άλλους συνταξιούχους, που περιμένουν μέχρι να φθάσει η σειρά τους για να πληρωθούν;»!

Η αθλιότητα σε όλο της το μεγαλείο, σχολιάζει ο περιγράφων το περιστατικό, «ανθρώπινα παράσιτα» για τους πιο αυστηρούς, χρειάζεται έλεγχος λέμε εμείς αλλά και επίσημες καταγγελίες για να απομονωθεί και να «συλληφθεί» το φαινόμενο.

Όσοι σκαρφίστηκαν αυτή τη μέθοδο για να βγάλουν ένα μεροκάματο, είναι στην κυριολεξία οι «ξύπνιοι» όχι με την έννοια του έξυπνου, αλλά του... ξυπνητού, αφού σηκώνονται χαράματα και στήνονται έξω από τις τράπεζες για να στήσουν το κόλπο με τα χαρτάκια της σειράς προτεραιότητας.

Προσοχή λοιπόν στους επιτήδειους, η αποδοχή της προσφοράς τους έναντι χρημάτων, μπορεί να γλιτώνει ταλαιπωρία για ορισμένους να κουράζει και να αδικεί άλλους ηλικιωμένους, αλλά μπορεί να μπλέξει σε περιπέτεια και τους ίδιους...

Χ.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass